2020'de WhatsApp'ın desteğini keseceği cihazlar - Haberler - indir.com

2020'de WhatsApp'ın desteğini keseceği cihazlar

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-02 11:59:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

2020 yılına girmemiz ile beraber popüler mesajlaşma servisi olan WhatsApp tarafından bazı işletim sistemi sürüm ve modellere sunulan destek sonlandırıldı. Henüz 2019’un son haftasında gerçekleştirmiş olduğumuz haber ile sizlere bazı cihazların desteğinin sonlandırılacağını açıklamıştık. Şirketin son paylaştığı listeyi sizlerle paylaşırken buna göre Windows Phone modellerin 1 Ocak’tan itibaren desteğin sonlandırıldığını belirtelim. Her geçen yıl daha yenilikçi teknolojilere sahip akıllı telefonlar piyasaya sunulduğu için piyasada yer alan eski modellere olan desteklerin bittiğini görmeye devam ediyoruz. Bu seferki uygulama ise Facebook’un bünyesinde bulunan mesajlaşma servisi WhatsApp oluyor.

WhatsApp 1 Ocak’tan sonra bu modellere desteği kesti

WhatsApp'ın 2020'de desteğini keseceği cihazlarWhatsApp'ın 2020'de desteğini keseceği cihazlar

WhatsApp, uzun süredir piyasada en fazla tercih edilen mesajlaşma servisi olarak karşımıza çıkıyor. Uygulama geliştirici ekip ise durum böyle olunca, uygulamasına yeni özellikler dahil ederek bu sayede işlevselliği artırıyor ve kullanıcı deneyimini her zaman en üst seviyede tutmak istiyor. WhatsApp’ın paylaşmış olduğu bir blog yazısında 2020’den itibaren kullanılamayacak olan akıllı telefonlar ve sürümler belli oldu.

  • Android 2.3.7 Gingerbread ve daha eski sürümler (1 Şubat 2020 sonrası destek sonlanacak)
  • iOS 8 ve daha eski sürümler (1 Şubat 2020 sonrası destek sonlanacak)

Yayınlanan bu bilgiler ile beraber bu sürümler için WhatsApp kullanımının tam olarak limitlenmediğini belirtelim. Bu kapsamda bu sürüm ve cihazlarda kullanıcılar bazı yeni WhatsApp özelliklerini kullanamayacaklar. Ancak Windows Phone için desteğin tam olarak sonlandırıldığını belirtelim. Buna göre 1 Ocak 2020’den sonra herhangi bir Windows Phone cihazı WhatsApp desteğine sahip olmayacak. Bu kapsamda bir dönemin popüler telefonu Nokia Lumia serisi için de bu durumun geçerli olduğunu belirtelim.

Şuan için iOS 9 ve sonrası ile Android 4.0.3 ve sonraki sürümlerin WhatsApp kullanabilir olduğunu söyleyelim.


WhatsApp grup mesajlarının otomatik silinmesi özelliğini test ediyorWhatsApp grup mesajlarının otomatik silinmesi özelliğini test ediyor
WhatsApp’a 2020’de gelecek üç kilit özellikWhatsApp’a 2020’de gelecek üç kilit özellik

PAYLAŞ