2020 yılının ilk çeyreğinde en çok satan telefon belli oldu, ilk sırada iPhone 11 var - Haberler - indir.com

2020 yılının ilk çeyreğinde en çok satan telefon belli oldu, ilk sırada iPhone 11 var

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-02 18:15:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Akıllı Telefonlar

Apple'ın popüler telefonlarından iPhone 11 önemli bir başarıya imza attı. iPhone 11 bu senenin ilk çeyreğinde dünyanın en çok akıllı telefonu olma başarısını gösterdi.

Omdia tarafından aktarılan rapora göre iPhone 11 satışları bu yılın ilk çeyreğinde 37,7 milyona ulaştığı ve telefon iPhone XR'ın geçen yılki başarısını geride bırakmayı başardı. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde iPhone XR, satılan 26,9 milyon adet ile dünyanın en popüler telefonu konumundaydı. Rakamlara bakıldığı zaman yeni çıkan iPhone modeli, iPhone XR'den daha başarılı bir satış performansı sergiledi. iPhone SE 2020 nisan ayı içerisinde piyasaya sürülmesine rağmen haziran ayı sonunda 8.7 milyon adet satış yapmayı başardı.

iOS 13.7 güncellemesi çıktı: iPhone'lara koronavirüs güncellemesiiOS 13.7 güncellemesi çıktı: iPhone'lara koronavirüs güncellemesi

iPhone XR aynı dönem içerisinde 8 milyon satış yapmıştı. iPhone 11 satışlarını sırası ile Galaxy A51 ve Redmi Note 8 izliyor. iPhone XR listenin altıncı sırasında yer alıyorken Pro Max listenin yedinci sırasında bizleri karşılıyor. Ayrıca 11 Pro modellerinde bakıldığı zaman Pro Max'e olan ilginin 11 Pro'ya olan ilgiden daha fazla olduğu görülüyor. 

iPhone 11 ne gibi özellikler sunuyor?

6,1 inç Liquid Retina LCD ekran üstüne kurulan yeni model, burada da bir sürpriz oluşturmuyor.  TrueDepth kamera sistemimde güncellenmiş 12 megapiksel kamera yer alan model, ön kamerasıyla yavaş çekim video da çekebiliyor. Gücünü A13 Bionic işlemciden alan telefon, bu işlemci ile pazarın en güçlü modelli oluyor. Model, GPU konusunda da eski jenerasyonu ve tüm rakiplerini geride bırakıyor. Su geçirmeyen bir gövdesi bulunan  telefon, genel olarak kameraya odaklanıyor. 



PAYLAŞ