2020 yılı için 117 yeni emoji yolda! - Haberler - indir.com

2020 yılı için 117 yeni emoji yolda!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-31 10:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

“Unicode Birliği” bu sene kullanılacak yeni emojileri hazırladı. 117 emojiden oluşan yeni emoji paketinde biberonlu baba, kadın damat, erkek gelin gibi ifadeler bulunuyor.

Bir düşüncenin yüz ifadesi ve mimiklerle anlatılması insanın var olduğu dönemlere kadar dayansa da, bu ifadelerin cep telefonlarında kullanılması akıllı telefonlarla birlikte hayatımıza dahil olarak kısa süre içerisinde vazgeçilmezlerden biri oldu. Emojilerden önce telefonlarda duydu durumu belli etmek için kullanılan yöntem gelende ki noktayı üst üste koyarak tire ve parantez içleri yardımıyla oluşturduğumuz ifadelerdi. Tabi bu durum emojiyle tamamen değişti.  

Twitter, emoji reaksiyon özelliğini yayınladıTwitter, emoji reaksiyon özelliğini yayınladı

Her sene olduğu gibi bu yılda yeni emoji paketini duyuran “Unicode Birliği” yeni emojileri Unicode 13 sürümüyle birlikte geliştiricilere dağıtmaya başlayacak. Emoji paketini tanıtmak için bir video yayınlayan “Unicode Birliği”nin hazırladığı pakette, bıyıklı erkek gelin görseli oldukça dikkat çekiyor. 

Henüz kullanıma sunulmayan emojiler için kullanıcıların biraz daha beklemesi gerekecek. Bu senenin ikinci yarısında kullanıcılılara sunulması beklenen yeni ifadelerin bazı benzerleri şuanda kullanımda olsa da, yapılan geliştirmeler kullanıcıları daha çok eğlendirecek gibi duruyor. 

 



PAYLAŞ