2020 Twitter raporu yayımlandı - Haberler - indir.com

2020 Twitter raporu yayımlandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-18 09:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dijital medya araştırma şirketi olan Adba Analytics tarafından The Brand Age dergisi için hazırlanan yeni rapora göre hem ülkemizde hem de dünyada 2020 yılında Twitter kullanımına dair bir rapor hazırlandı ve detaylar belli oldu. En çok konuşulan olaylar ve en çok etkileşim alan paylaşımlar da bu raporda yer aldı. Türkiye’nin ayrıca negatif konuşmada dünya ülkeleri arasında birinci olduğu da gözüküyor. Hem dünyada hem de ülkemizde sosyal medya platformu Twitter, gündeme dair her konuyu barındırıyor. Bu kapsamda ise dünyada yaşanan olayları Twitter üzerinden takip etmek mümkün oluyor. 2020 yılına dair verilere göre ise bu yılın özeti belli olmuş oluyor.

The Brand Age dergisinde yayınlanan 1 Ocak – 23 Aralık 2020 tarihlerini kapsayan rapora göre kullanıcıların 2020 yılında en çok hangi kelimeleri kullandıkları, en çok konuşulan konular ve en çok etkileşim alan paylaşımlar gibi detaylar belli oldu.

Twitter'ın Trump'ı kalıcı olarak engellemesi, hisse değerini düşürdüTwitter'ın Trump'ı kalıcı olarak engellemesi, hisse değerini düşürdü

Türkiye, negatif paylaşımlarda zirvede yer alıyor

Araştırmaların gerçekleştirildiği zaman diliminde Twitter platformunda Türkiye’den yapılan paylaşım saysının 2 milyar 135 milyon olduğu belirtiliyor. Günlük ortalama paylaşım sayısı 40 milyon olurken, bu paylaşımların yüzde 42’si negatif, yüzde 22’si pozitif durumda oluyor. Dünya genelinde ise yüzde 27 pozitif olurken, yüzde 22 negatif oluyor. Ülkemizde 2020 yılında en çok konuşulan ilk başlık 69 milyon tweet ile COVID-19 oluyor. 7 milyondan fazla tweet ile Ayasofya yer alırken, 3 milyondan fazla atılan tweet ile ise İzmir depremi bulunuyor.

Twitter’da en çok bahsedilen hesap ise 58 milyon bahsedilme ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olurken, 29 milyon ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve 23 milyon ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yer alıyor. Türkiye’de en çok COVID-19, virüs, sağlık, Elazığ ve kadın kelimeleri listede yer alıyor. Dünya genelinde ise sıklıkla olarak time, love, Trump, president, happy ve shit kelimeleri yer alıyor. Ülkemizdeki 2020 yılı için en çok etkileşim alan tweet ise Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ayasoyfa Camii’nin ibadete açılmasına dair yapılan paylaşımın yüksek bir etkileşim ile zirvede olduğunu görüyoruz.


İlgili uygulamalar
Twitter, Trump yanlısı muhafazakarların hesabını askıya mı alıyor?Twitter, Trump yanlısı muhafazakarların hesabını askıya mı alıyor?
Twitter komplo hesapları için harekete geçtiTwitter komplo hesapları için harekete geçti

PAYLAŞ