2020 son çeyreğinde Samsung Apple'ı ikiye katlamış! - Haberler - indir.com

2020 son çeyreğinde Samsung Apple'ı ikiye katlamış!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-02 20:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

BTK, 2020 yılının son çeyreğine yönelik Türkiye Elektronik Haberleşme Sektörü üç aylık Pazar verileri raporunun verilerini yayınladı. Paylaşılan bu veriler, 2020’nin son çeyreğinde 2.3 milyondan fazla mobil cihaz için IMEI kaydı yaptırıldığını belirtiyor. Bu cihazlar arasında ise en popüler olan marka Güney Koreli şirket Samsung oldu. Bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu BTK, "Türkiye Elektronik Haberleşme Sektörü Üç Aylık Pazar Verileri Raporu"nun 2020 yılının son çeyreğine yönelik sonuçlarını açıkladı. BTK’nın açıklamış olduğu verilere göre 2020’nin son çeyreğinde 2.3 milyondan fazla mobil cihaz için IMEI kaydı gerçekleştirildi. IMEI kaydı yapılan mobil cihazların yüzde 70 kadarını ise akıllı telefonlar oluşturuyor.

BTK’nın açıkladığı veriler, 2020’nin son çeyreğinde en çok Samsung markalı cihazlar için IMEI kaydı gerçekleştirilmiş durumda. Bu kapsamda belirlenen periyot için tam olarak 7 11 bin adet Samsung cihaz kaydı yapıldı. Toplam kayıtların yüzde 31’ini tek başına oluşturan Samsung’un hemen arkasında ise ABD’li Apple şirketi yer alıyor. Tüketiciler, 342 bin Apple cihaz için IMEI kaydı yaptırdılar. Diğer yandan en çok IMEI kaydı yaptırılan üçüncü marka ise Redmi markalı modeller oluyor. Bu kapsamda 319 bin adet IMEI kaydı yaptırıldığını görüyoruz.

2021 yılının IMEI ücretleri belli oldu2021 yılının IMEI ücretleri belli oldu

2020 son çeyreğinde en çok IMEI kaydı yapan markalar

Redmi’nin 319 bin IMEI kaydına rağmen, Xiaomi cephesinde ise beklendiği gibi olmamış. BTK verilerine göre Xiaomi markalı IMEI kaydı 25 bin adet civarında gözüküyor. Diğer yandan POCO’nun ise 42 bin adet ürün IMEI kaydı bulunurken, Xioami ve alt markaların toplamda 387 bin adet ürün IMEI kaydı yapıldığını görüyoruz. BTK’nın açıkladığı verilerde dikkat çeken bilgi ise Huawei hakkında oluyor. Huawei’nin IMEI kaydı yapılan ürün miktarı 2020’nin son çeyreğinde 150 bin seviyelerindeydi. OPPO ise 280 bin civarında IMEI kaydı yapılarak Türkiye’de tutulmaya devam ediyor.


IMEI kayıt ücreti bir kez daha zamlandıIMEI kayıt ücreti bir kez daha zamlandı
IMEI süresi uzatıldıIMEI süresi uzatıldı

PAYLAŞ