2020 ikinci çeyrekte en çok telefon satan şirket Huawei oldu - Haberler - indir.com

2020 ikinci çeyrekte en çok telefon satan şirket Huawei oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-03 21:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Canalys adlı şirketin 2020 yılının ikinci çeyreği için yayınlamış olduğu telefon satış raporu ortaya çıktı. Buna göre ise ikinci çeyrekteki en çok akıllı telefon satan şirket Samsung’u geçerek Huawei oldu. ABD kısıtlamalarına rağmen Huawei’nin bu başarısı otoriteleri tarafında da çarpıcı şekilde nitelendirildi. Toplanan bu veriler kapsamındaki oluşan raporda, Huawei dünya genelinde Samsung’un 53.7 milyon adet telefon satış rakamını 55.8 milyon adet telefon satarak geçen Huawei, birinci sıraya yükseldi. Huawei’nin ABD tarafından getirilen kısıtlamalara rağmen böyle bir başarı elde etmesi de dikkat çekiyor. Başarıdaki büyük payın ise şirketin kendi ülkesi olan Çin’deki satışlara ait olduğu gözüküyor.

En çok satış yapan telefon Huawei oldu

Huawei’den 200 TL’ye varan kuponları dağıtıyorHuawei’den 200 TL’ye varan kuponları dağıtıyor

Çin’de 2020 yılının ikinci çeyreğindeki satışları yüzde 8 artan şirketin Çin dışı pazardaki satışlarının yüzde 27 düştüğü belirtiliyor. Bununla beraber Samsung’un küresel salgının etkisiyle ciddi bir düşüş yaşadığı da açık bir şekilde gözlemleniyor. Canalys analisti Ben Stanton, Huawei’nin bu başarısının COVID-19 olmasaydı yaşanmayacağı iddia ediyor. Stantona’a göre Huawei, Çin’in ekonomik iyileşme dönemini iyi değerlendirerek bu atılımı yaptığı gözüküyor. Huawei ilk sıraya yükselse de 2019’un ikinci çeyreğine göre yüzde 5 geriledi.

Samsung’un aynı çeyreğe göre yüzde 27’lik düşüşü ise daha büyük gerçekleşti. Bakalım şirketin bu yükselişi ile beraber satışlarda da birinci sıraya yerleşmesi şirketin bu başarısını ne kadar sürdüreceği sorularını da akıllara getiriyor.


Huawei MatePad 10.4 Türkiye'de satışa sunulduHuawei MatePad 10.4 Türkiye'de satışa sunuldu
Huawei teknokoji liderliğini Samsung'a bırakmıyorHuawei teknokoji liderliğini Samsung'a bırakmıyor

PAYLAŞ