2020 içerisinde 2 yeni ARM işlemcili MacBook modeli gelebilir - Haberler - indir.com

2020 içerisinde 2 yeni ARM işlemcili MacBook modeli gelebilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-13 20:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

23 Haziran’da Apple tarafından düzenlenen WWDC 2020 etkinliği ile beraber birçok yenilik hakkında da bilgiler verildi. Yeni iOS 14 ve iPadOS'un yanı sıra ARM işlemcili MacBook modelleri de heyecan uyandırmayı başardı. Henüz ortada bir ürün olmasa da, konuyla ilgili olarak ortaya çıkan sızıntılara göre yıl içerisinde iki farklı mdoel görmemiz mümkün olabilir. ARM işlemciye sahip modellerin yanı sıra, 14 inç MacBook modeli de gelen sızıntılar arasında.

Bu yıl 2 yeni ARM işlemcili MacBook modeli gelebilir

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Apple, tüm Mac serisini Intel işlemcilerden kendi ARM64 mimarisine geçireceğinin bilgisini vermişti. İlk ARM işlemcili MAC modeller, Intel işlemcili Mac modelleri ile aynı endüstriyel tasarıma sahip olacak. Konuyla ilgili olarak yapılan sızıntılara göre, bu yıl içerisinde iki yeni ARM işlemcili modelin karşımıza çıkacağı düşünülüyor. Bunlar büyük ihtimalle MacBook Pro ve MacBook Air modelleri olacak. Bu yıl içerisinde sunulması planlanan ve ARM tabanlı olması beklenen bu MacBook Pro 13 inç modeli, önceki modeller ile benzer bir tasarımla kullanıcıların karşısına çıkacak.

Yeni MacBook Air tanıtıldıYeni MacBook Air tanıtıldı

Aynı zamanda, Apple'ın bu yıl içerisinde ARM tabanlı yeni bir MacBook Air piyasaya süreceği de belirtilen durumlar arasındadır. Ancak, Air modeli, 2021 yılına kayabilir şeklinde düşünülüyor. Bir diğer merak edilen ARM işlemcili MacBook modeli ise 16 inç MacBook Pro, sızıntılara göre ARTM tabanlı 16 inç MacBook Pro modeli 2021 yılının ikinci veya üçüncü çeyreğinde yer alacak. 

Bir diğer merak konusu ise 14 inç MacBook Pro modeli. Bu modelin de, ARM tabanlı 16 inç MacBook Pro modeli ile aynı zamanda tanıtılması bekleniyor. Ek olarak bu yeni modeller, mini-LED ekran ile birlikte gelebilir. ARM işlemcili iMac modellerinin ise en geç 2021 veya 2022 yılında piyasada olması planlanıyor. ARM işlemciye geçilmesi ile birlikte, maliyetler azalacak. Bu sayede, Apple’ın yeni Mac modellerini daha ucuza satma potansiyeli ortaya çıkmış oluyor. Ancak bu durum henüz kesin değil. 2019 yılında yaklaşık 15 milyon Mac satan Apple, ARM işlemcili ürünler ile birlikte 2021 yılında bu sayıyı 18 ile 20 milyon civarına yükseltmeyi planlıyor.


Yeni 13 inç MacBook Pro tanıtıldıYeni 13 inç MacBook Pro tanıtıldı
Apple’ın yeni planı MacBook’u bükülebilir yapmakApple’ın yeni planı MacBook’u bükülebilir yapmak
MacBook Pro ekran kartı içi yeni seçenekMacBook Pro ekran kartı içi yeni seçenek

PAYLAŞ