2019’un son çeyreğinde en çok satan iPhone modelleri - Haberler - indir.com

2019’un son çeyreğinde en çok satan iPhone modelleri

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-21 22:30:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

2019’un son çeyrek raporlarının sonuçları yavaş yavaş belli olmaya başladı. Bu sene akıllı telefon pazarında kullanıcılar daha uygun fiyatlı cihazlara yönlenseler de Apple’ın en çok satanlar listesinde iPhone 11 zirveyi kimseye kaptırmadı.

Geçtiğimiz sene eylül ayında raflardaki yerini alan iPhone 11 ailesi yılın son çeyreğinde büyük bir başarı elde etti. Yılın son çeyreğinde Amerika Birleşik Devletleri’nde satılan iPhone’ların yüzde 69^luk dilimini iPhone 11 modelleri oluşturuyor. CIPR tarafından yayınlanan verilere göre iPhone 11 modeli iPhpne 11 Pro’ya kıyasla satışların daha büyük bir oranını kapsıyor. Toplam iPhone satışlarının yüzde 39’unu oluşturan iPhone karşılık Apple’ın en çok satan ikinci akıllı telefonu ise iPhhone XR olarak karşımıza çıkıyor.

FBI iPhone 11 Pro Max'ı Hackledi!FBI iPhone 11 Pro Max'ı Hackledi!

Apple iPhone satışlarını arttırdı

En çok satan telefon hangisi? iPhone XS mi iPhone XR mi?

Apple modelleri arasında bir nebze düşük fiyata sahip olan iPhone XR, akıllı telefonlara daha uygun maliyetle sahip olmak isteyen kullanıcıların da tercihleri arasına girmiş bulunuyor. Ancak iPhone 11’in iPhone XR modelinden biraz daha uygun fiyata sahip olması Apple’ın iPhone başına elde ettiği karı yüzde 30 düşürmüş bulunuyor. Artan telefon fiyatları, kullanıcı talepleri ve son çeyrekte olan satışlarla bu kayıp normal karşılanabilir. Bunun yanı sıra CIRP tarafından yayınlanan son veriler kullanıcıların artık telefonlara yüksek maliyet ödemek istemediğini de net bir şekilde gözler önüne seriyor. Çünkü akıllı telefon kullanıcıları artık ekstra para ödeyerek daha fazla depolama alanı olan iPhone’lar yerine 64 GB depolama alanına sahip olan iPhone modellerini tercih ediyor.

Yayınlanan bu veriler henüz Apple tarafından resmi olarak onaylamadığının altını çizmekte fayda var. Apple 2019’un son çeyreğine ait olan satış raporunu 28 Ocak’ta yayınlayacak. Şirketin bir süredir iPhone satışları hakkında açıklama yapmadığını düşünürsek Apple’ın yayınlayacağı raporun büyük bir önem taşıdığını da söyleyebiliriz. Buda demek oluyor ki verilerde olacak bir değişiklik doğrultusunda CIRP analiz merkezi iPhone satışlarına yönelik raporunu yenilemek durumunda kalabilir. Bunun yanı sıra Apple’ın son çeyrekte  Apple TV+, Apple News ve Apple Arcade servislerinden de büyük bir başarı elde ettiği tahmin ediliyor. Apple’ın son çeyrek raporu açıklandığında verileri sizlerle paylaşacağız.


iPhone 12 ailesi gelişmiş Face ID özelliklerine sahip olacakiPhone 12 ailesi gelişmiş Face ID özelliklerine sahip olacak
iPhone 11'in izinsiz takip sürecine çözümiPhone 11'in izinsiz takip sürecine çözüm

PAYLAŞ