2019'un En Çok Ziyaret Edilen İnternet Siteleri Belli Oldu - Haberler - indir.com

2019'un En Çok Ziyaret Edilen İnternet Siteleri Belli Oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-09 12:32:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Or Offer tarafından kurulan SimilarWeb bilgi teknoloji şirketi, 2019 yılının en çok ziyaret edilen internet sitelerini inceleyerek verimli bir liste hazırladı. Listenin içeriklerini değerlendirdiğimiz taktirde Google elbette ki zirveyi kimseye kaptırmazken, son derece şaşırtıcı olan isimler Amazon ve Netflix gibi siteler ise listenin ilk on sırasında yer alamadı. İçinde bulunduğumuz çağa internet çağı dersek, buradaki en büyük rekabet elbette ki internet sitelerine giriş yapan kullanıcı sayılarıdır. İnternet ortamında yer alan şirketlerin elbette ki ilk amacı kullanıcıların en çok kendi sitelerini ziyaret ediyor olmasıdır. Zirvede yer alan ismi tahmin etmek pek de zor değildir. Zirvenin sahibi tahmin edeceğimiz üzere Google oldu. SimilarWeb şirketi tarafından hazırlanan 2019'un Mart ayı itibariyle ziyaret edilmiş en popüler sitelerin listesini değerlendirmek gerekirse listedeki verilere göz atabiliriz. 

Yukarı da da söz ettiğimiz gibi 2019'un en çok ziyaret edilen sitelerinin başında elbette ki Google geliyor. Mart ayı itibariyle Google, 63.16 milyar kez ziyaret edilmiş durumdadır. Söz konusu listenin devamında ise 25.19 milyar ziyaretçi sayısı ile YouTube geliyor ve bunun ardından ise 21.18 milyar ile Facebook geliyor. Listenin ilk beş sırasında ise pek bilmediğimiz Baidu sitesi yer alıyor. Baidu'nun ziyaretçi sayısı ise 10.53 milyar şeklinde hesaplanmıştır. Baidu adlı site, Google tarafından Çin Hükumeti tarafından yasaklanmasının ardından özel olarak tasarlanmış bir arama motoru olarak kullanılıyor. Baidu sitesine giriş yaptığınız anda söz konusu tarayıcı hakkında Çakma Google şeklinde düşünebilirsiniz. Listenin beşinci sırasında ise uzun süredir Türkiye'de yasaklı olan fakat yine de bilgi edinmek amacıyla çeşitli yöntemler ile ulaşmaya çalıştığımız Wikipedia yer alıyor. Wikipedia'nın Mart ayında ziyaret edilme sayısı 5.27 milyar rakamına ulaşmıştır. 

Listenin son beşli ismini değerlendirelim

Listenin ilk beşini geride bıraktık, şimdi ise listenin son beşlisini değerlendirelim. Yahoo ilk etapta sadece bir arama motoru olarak kullanılıyordu. Yahoo daha sonra gelişim göstererek pek çok yenilik ile gelişerek portal halinde kullanılmaya başlandı. İlk etapta tarayıcı olarak geliştirilen Yahoo'nun popülerliği azalsa da listenin 6. sırasında yer almayı başarıyor. Yahoo'nun Mart ayındaki ziyaretçi sayısı ise 4.07 milyara ulaştı. Son zamanların en popüler sosyal medyaları olan Twitter ve Instagram'ın listede Yahoo'nun gerisinde yer alıyor olması da son derce şaşırtıcı bir durumdur. Bunların arasında yer alan farkın bir hayli fazla olduğu iki sosyal medya platformu 4.02 ve 3.16 milyar ziyaretçi rakamlarına sahiptir. 

Google Chrome tarayıcısına benzerliği ile dikkatleri üzerine çeken Yandex, özellikle Rusya'da oldukça popüler olarak kullanılıyor. Yandex arama motorunun ziyaretçi sayısı ise 3.13 milyar şeklinde hesaplanmıştır. Listenin son sırasında yer alan isme bakacak olursak, internet sitelerinin geliştirici şirketlerini yakından ilgilendiren bir ismi görüyoruz. AMP Project, mobil internet sitelerine daha hızlı erişmeyi sağlıyor ve bununla beraber html sürümünü gösteriyor. AMP Project kullandığı özel teknikler sayesinde internet sitelerinin sahiplerinin işleri kolaylaştırılıyor. AMP'nin ziyaretçi sayısı ise 2.64 milyardır. 





PAYLAŞ