2019'un en çok satan akıllı telefonları neredeyse hepsi Apple iPhone ve Samsung Galaxy - Haberler - indir.com

2019'un en çok satan akıllı telefonları neredeyse hepsi Apple iPhone ve Samsung Galaxy

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-02 14:01:02
Editör : Ayça Aleyna Dinler
Kategori : Akıllı Telefonlar

Counterpoint tarafından yapılan yeni araştırmalarına göre, Apple iPhone ve Samsung Galaxy akıllı telefonları 2019’un en çok satılan cihazlarıydı.

Apple küresel akıllı telefon pazar payına dayalı en iyi 10 listesinde altı nokta aldı.  iPhone XR dünya çapında  %3 Pazar payıyla, yılın en çok satan cihazıydı. iPhone 11 Apple’in yeni model telefonu ise listede ikinciydi.

Apple wearables are doing well despite the drop in iPhone salesApple wearables are doing well despite the drop in iPhone sales

Apple iPhone ve Samsung Galaxy piyasada büyük rol oynadı

Küresel pazar payının paylaştığı  sadece yüzde 2'sinden fazlası ile, iPhone 11’in listedeki yeri fark edilir. Apple, 20 Eylül 2019’da iPhone 11’I piyasaya sundu. 4 aydan az bir süre de iPhone 11 tüm yılın en iyi satan telefon aracına yükseldi.

Samsung Galaxy A50 ve Galaxy A10, 2019’un en çok satan telefonları arasında üçüncü ve dördüncü sırada tamamladı.

Sadece en iyi 10 listesini, Apple veya 5. Sırada olan Samsung Oppo A5 tarafından imal edilmedi. Ayrıca çalışmalar tarafından, Oppo A5 ‘i, geçen yıl Çin’de en çok satan telefon olarak bulundu.

Bölgeye göre pazar payını düşürmek için, Apple, Kuzey Amerikanın akıllı telefon pazar payına sahiptir. Apple’in dünyanın hemen hemen her bölgesinde etkin rol oynadığı için, küresel pazarlamadaki hakimiyeti, her bölgeyi elinde tutar.

Raporlar, dünyada ikinci en çok imalaçtı akıllı telefonu Huawei olarak belirtmiş olup, paylaşılan en iyi küresel pazarlama listesinde hiçbir cihaza sahip değildir. Akıllı telefon modellerinin en popüler olduğu Çin'de bile, Huawei P30 sadece beşinci sırada geliyor.

5G dünya genelinde devam ettikçe, herhangi bir akıllı telefon şirketi büyük sanayi değişikliğiden yararlanmak ve rekabetin öncesinde kendilerinin hasarının mümkün olup olmadığını görmek için ilginç olacak.


SelfieType: Samsung presents at CES 2020 an invisible keyboardSelfieType: Samsung presents at CES 2020 an invisible keyboard

PAYLAŞ