2019'in en hızlı büyüyen akıllı telefon markası hangisi? - Haberler - indir.com

2019'in en hızlı büyüyen akıllı telefon markası hangisi?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-29 21:04:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknolojinin gelişim göstermesi ile beraber akıllı cep telefonu sektöründe de ciddi bir rekabet ortaya çıktı. Rekabetin şu günlerde daha da büyümesi ile araştırma şirketleri teknoloji üreticilerini merak altına almaya başladılar. Bu anlamda değerlendirme yaptığımızda Counterpoint adlı bir şirket 2019 yılının en hızlı büyüyen akıllı cep telefonu üreticisinin hangi şirket olduğunu açıkladı. Akıllı cep telefonu sektöründe rekabet her geçen gün daha da farklı boyutları ile karşımıza çıkıyor. Her bir şirket ürettiği akıllı cihazının kullanıcılar tarafından beğenilmesini sağlamak adına akıllı cep telefonu modellerine dikkat çekici özellikler ekliyor. Fakat bu noktada dikkat edilmesi gereken bir durum var ki o da söz konusu bu akıllı cihazların fiyatlarının uygun olması gerekiyor. Bu konuda da en iyi alternatif şu an için Çin olarak gözüküyor. 

Hatta öyle ki akıllı cep telefonu üreticileri her ürettiği cep telefonu ile akıllı cep telefonunu kasıp kavuruyor. Çinli şirketler arasında Huawei başta olmak üzere birçok akılı cep telefonu üreticisi, dünya teknoloji sektörünün lider ismi olan Samsung'un tahtını elinden almak istiyor gibi gözüküyor. Peki bu heyecanlandırıcı rekabetin içerisinde dünyanın en hızlı büyüme sağlayan akıllı telefon üreticisi hangisidir? Sorunun cevabı Counterpoint adlı akıllı cep telefonu şirketi olarak belirlendi. Bu sorunun cevabını Counterpoint adlı bir araştırma şirketi ortaya çıkardı. 

64MP kameralı Realme XT heyecan yarattı64MP kameralı Realme XT heyecan yarattı

2019'un en hızlı büyüyen şirketi Realme

Counterpoint adlı araştırma şirketi tarafından yapılan araştırmalara göre dünyanın en hızlı büyüme sağlayan akıllı cep telefonu şirketinin Realme olduğunu ortaya koydu. Realme şirketi, Çin'in en büyük elektronik şirketlerinden biri olarak karşımıza çıkan BBK Electronics şirketinin bir parçasıdır. Şöyle ki adlında şirket uzun bir süredir Çin'de zaten hizmet veren bir şirketti fakat yaşanan gelişimler sayesinde Realme'nin Çin pazarının dışına da çıkması popülerliğinin artmasına sebep oldu. Realme'nin bir anda yaşadığı bu popülaritenin altında yatan gerçek sebep elbette dünya pazarına girmesi oldu. 

Akıllı cep telefonu üreticisi Realme artık Çin'in yanı sıra aynı zamanda Rusya, Hindistan ve Avrupa ülkeleri gibi daha birçok ülke de satış yapıyor. Bu da şirketin popüleritesindeki yükselişi bir anda hayli artırmış gibi gözüküyor. Şunu da belirtmek gerekirse bu popülerliğini ne kadar süre bu şekilde devam edeceği elbette ki bilinen bir durum değildir. Diğer teknoloji şirketlerinin karşısında Realme'nin bu popülerliğinin kısa sürede unutulacağı düşünülüyor. Realme şirketi sadece 2019 yılının üçüncü çeyreğinde 10 milyondan fazla satış yapmış durumdadır. Bu satış rakamları şirketin dünyanın en büyük akıllı telefon şirketleri arasındaki yerini derinlemesine etkiliyor. Akıllı cihaz şirketleri için bu durum, şirket tarafından piyasaya sürülmüş olan telefon modellerinin donanımsal özelliklerinin tüketiciler tarafından dikkat çekici olarak görülmesinde gizli. Realme şirketinin sektörün lider isimlerini ne zaman köşeye sıkıştıracağı ise yine bilinen durumlar arasında değildir. Fakat gelecek ay ve yıllarda Realme şirketinin adını daha fazla duyacağız gibi gözüküyor. 

 


64 MP kameralı Realme X2 çıkış tarihi açıklandı64 MP kameralı Realme X2 çıkış tarihi açıklandı
Yeni tanıtımı yapılan Realme X2 özellikleri ve fiyatıYeni tanıtımı yapılan Realme X2 özellikleri ve fiyatı
Bütçe dostu amiral gemisi Realme X2 Pro tanıtıldıBütçe dostu amiral gemisi Realme X2 Pro tanıtıldı

PAYLAŞ