2019'da WhatsApp'a gelen en iyi 10 özellik - Haberler - indir.com

2019'da WhatsApp'a gelen en iyi 10 özellik

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-11 22:33:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp için kullanıcı deneyiminin artırılmasına yönelik düzenli olarak yeni özellikler sunulmaya devam ediliyor. Bu içeriğimizde sizlere WhatsApp’ın bu yıl içerisinde uygulamaya eklemiş olduğu yeni özelliklerin hepsini derledik. Facebook’un sahip olduğu WhatsApp uygulaması güncel olarak 1.5 milyarlık aylık aktif kullanıcı rakamına sahip olarak mesajlaşma uygulamaları arasında zirvede bulunuyor. Çıktığı günden beri geliştirilerek yeni özellikler kazandırılan Whatsapp’a 2019 yılı içerisinde ne gibi kullanışlı özellikler sunuldu gelin bakalım.

WhatsApp’a 2019’da Gelen Özellikler

Artık WhatsApp'ta Alışveriş mümkün!Artık WhatsApp'ta Alışveriş mümkün!

Ses dosyası gönderme özelliği

Bu özellik yeni arayüz ile beraber duyurulmuştu. Bu sayede kullanıcılar toplamda 30 ses dosyası seçerek tek seferde gönderebiliyorlar.

Grup davetiye sistemi

Şirketin bu yıl kazandırmış olduğu özelliklerden birisi ise grup davetiye sistemi oldu. Bu özellik ile kullanıcılar kimlerin kendilerini WhatsApp gruplarına dahil edebileceklerini seçebiliyor. Bu durumu kullanıcılar Herkes, Rehberimdekiler ve Şu kişiler hariç olarak seçebiliyorlar.

Grup görüntülü ve sesli görüşmesi

Grup çağrılarında kullanıcıların birden fazla kişiyi dahil edilmesi bu yıl gelen özellikler arasında bulunuyor. Bu özellik ile beraber Android kullanıcılar WhatsApp grup sohbetlerinde özel bir çağrı düğmesine kavuştu. Bu düğme ile katılımcıları tek seferde düzenleyerek grup çağrıları gerçekleştirilebiliyor.

Parmak izi kilidi

Android’de yeni gelen özellikler arasında olan bu özellik ile WhatsApp uygulamasına parmak izi güvenlik seçeneği eklenebiliyor. Bunun için Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Parmak izi kilidi sekmesine gelerek buradan WhatsApp sistemine parmak izinizi tanımlayabilirsiniz. Bu tanımlama ile beraber hemen kilitleme, 1 dakika sonra kilitleme ve 30 dakika sonra kilitleme gibi seçenekler yer alıyor.

Sıralı sesli mesajlar

Bu özellik ilk olarak iOS için getirilmişti. Gönderilen ses kayıt mesajları otomatik ve sıralı bir şekilde oynatılmasına olanak sağlıyor.  

Resim içinde resim modu

Bu özellik ile sohbeti değiştirseniz bile arka planda video oynatmaya devam edebileceksiniz. YouTube, Facebook, Instagram gibi video bağlantılarını WhatsApp sohbetleriniz içerisinden izlemeniz mümkün olacaktır.

Özel cevaplama

Bu özellik daha çok grup sohbetlerinde bir kişiye yönelik cevap atılacağı zaman devreye giriyor. Grup sohbetlerinde bir mesaja basılı tutarak çıkan seçeneklerden özel olarak cevapla seçeneğini seçebilirsiniz.


WhatsApp Business katalog özelliği ile dikkat çekiyorWhatsApp Business katalog özelliği ile dikkat çekiyor
WhatsApp son güncelleme ile batarya düşmanı olduWhatsApp son güncelleme ile batarya düşmanı oldu

PAYLAŞ