2019'da Instagram'a Eklenmesi Beklenen Özellikler - Haberler - indir.com

2019'da Instagram'a Eklenmesi Beklenen Özellikler

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-12 13:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın her yerinde kullanıcı kitlesine sahip olan sosyal medya platformu Instagram, son zamanlarda bünyesine kattığı yenilikler sayesinde yepyeni bir hal aldı. Hatta gelişmeye de devam etmektedir. Her yıl yeni özellikleri ile kullanıcıların kullanım alanlarını genişleten Instagram, bu yıl da birbirinden farklı özellikleri ile kullanıcıları memnun edecek gibi gözüküyor. Önceden sadece çektiğimiz fotoğrafları sınırlı sayıda filtreler ile değiştirebilirken, şimdilerde Instagram canlı yayın açabildiğimiz, uzun video paylaşımları yapabildiğimiz çok daha gelişmiş bir platform haline geldi. Hızla 2 milyon kullanıcı sayısına yaklaşan Instagram çok yakında Facebook'u geçecek gibi gözüküyor. Hep beraber  bu yıl Intagram'a gelecek olan yenilikleri inceleyelim. 

Intagram'da En Yüksek Etkileşim İçin Etkili Paylaşım SaatleriIntagram'da En Yüksek Etkileşim İçin Etkili Paylaşım Saatleri

- Instagram Hikayeler için yeni kamera modu

Instagram'ın en çok sevilen özelliklerinden biri de elbette ki Hikaye atma özelliği. Yani belirli bir süreliğine hesabınıza yüklediğiniz içeriklerin takipçileriniz tarafından görüntülenmesini sağlayan ve sürenin sonunda da otomatik olarak silinen içerikler. Milyonlarca kişinin aktif bir şekilde kullanıldığı Hikayeler özelliği, Instagram'ın zirvede yer alan ismi Adam Mosseri'ye göre önemli yenilikler ile çok daha kullanışlı bir hal alacak. Bu yıl içerisinde gelmesi beklenen Yaratıcı Mod özelliği sayesinde Instagram kameranızı açtığınız anda sağa kaydırma hareketi yaptığınızda yeni bir ekran ile karşı karşıya geleceksiniz. Bu ekran ile yepyeni farklı çekim modları ile fotoğraflarınıza bambaşka bir hava kazandıracaksınız. Şu an için mevcut olan Boomerang, Superzoom ve Rewind gibi modlarda olduğu gibi Crate Modeda da birbirinden farklı efektler ile karşılaşacaksınız. 

- Instagram Hikayeler’e “bağış” yapma-toplama çıkartması

Instagram uygulamasında şu an için zaten konum, anket, etiket, geri sayım, soru sorma ya da yanıtlama gibi seçenekler vardır. Kullanıcılar bu özellikleri kullanarak hikayelerine daha da yaratıcı bir hava kazandırabiliyorlar. Son yılların en dikkat çeken özelliklerinden biri ise içerik üreticilerine bağış yapma ve aynı zamanda bağış toplama işlemleri için yepyeni bir etiket ile karşı karşıya geleceğiz. Yani şöyle ki, üreticiler belirli bir takipçi sayısına ulaştıkları anda Donate yani Bağış etiketiyle destek talebinde bulunabilecekler. Kullanıcılar ise bu etiketi kullanarak üreticilere bağışta bulunabilecekler. 

- İçerik üreticilerine özel profiller

Instagram'ın bugünkü haline gelmesini sağlayan "influencerlar" için yakın zamanda gelecek özelliklerden biri de onlar için sunulan özel bir profildir. Şu an için içerik üretici olarak görev yapan pek çok üretici kendileri için özel bir profil bekliyor. Her bir içerik üreticisi, kendi hedef kitlesine dair daha geniş bilgi almak ve düzenli bir sistem üzerinden ilerlemek için özel profil oldukça kullanışlı bir tercih olacak. 

İçerik üretici profillerin şu an için en önemli özelliği kendi sayfalarına özel Instagram Creator Studio özelliğine erişim şansının olmasıdır. Bu aşamada hem mevcut içeriklerin takibi sağlanacak hem de yeni içerikler için belirli stratejiler geliştirilecek. 

- Instagram fenomenlerinden doğrudan ürün satın alma

Instagram hesabı üzerinde belirli miktarda takipçi sayısına sahip olan hesaplar ya da kişilerin sayfaları üzerinden reklam içerikleri ile karşılaşıyor olmanız çok normaldir. Söz konusu bu reklamlar ile satın alma kararı verseniz bile ürüne ulaşana kadar kararınızda değişiklikler olabilir. Yakın zamanda gelecek olan Instagram özelliklerinden biri de reklamı yapılan ürüne anında erişim sağlayabiliyor olmanızdır. Karşınıza çıkan reklamın sahip olan kişinin gönderisine tıklayarak hızla alışveriş yapabilirsiniz. 

 Kendi Hikaye filtremizi üretebileceğiz:

Instagram şirketinin Hikayeler özelliği için düşündüğü bir diğer yenilik ise kendi filtrelerinizi üretecek olmanızdır. Yaz ayları itibariyle sunulması beklenen bu özellik sayesinde, renk değişikliklerini ve AR maskelerini kendi tercihleriniz doğrultusunda özelleştirebileceksiniz.


İlgili uygulamalar
Intagram'da en çok tercih edilen 10 filtre açıklandıIntagram'da en çok tercih edilen 10 filtre açıklandı

PAYLAŞ