2019 Yılının Öne Çıkacak 10 Teknolojisi - Haberler - indir.com

2019 Yılının Öne Çıkacak 10 Teknolojisi

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-18 15:45:58
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

2019 yılı ile gelecek olan teknolojiler arasında, yıl içerisinde en çok konuşulacağı düşünülen 10 teknoloji.

Her yıl teknoloji dünyasında yeni ilerlemelerin kaydedildiği görülüyor. Teknoloji dünyası, 2019’da da yine farklı ve şimdikinden daha gelişmiş teknolojiler ile karşılaşacağız. Bu teknolojiler arasında, yıl boyunca en çok göze çarpacağı düşünülen 10 teknolojinin, şöyle olacağı tahmin ediliyor.

  1. Otonom araçlar

Yapay zeka 2018 yılı içerisinde oldukça geliştirildi. Bu teknolojinin gelişmesi berberinde insan kontrolünde olmayan araçları da getirdi. Teknoloji dilindi bu araçlara otonom araçlar deniliyor. Otonom araçların prototipi yıl içerisinde görülüyordu. Bu araçlar 2019 yılında daha somut bir şekilde hayatımıza girebilir.

  1. Artırılmış analiz

2019 yılında ismini sıkça duyacağımız bir diğer teknoloji artırılmış analiz olacak. Bu teknoloji daha çok iş ve bilim dünyasını etkileyecek ve daha verimli çalışmaların ortaya konmasına olanak tanıyacak. Bununla beraber bilim dünyasında yapılacak yeni çalışmaların da önünü açacak.

  1. Yapay zekanın geliştirdiği yazılımlar

Teknolojinin ilerledikçe insanlara duyulan ihtiyacı da ortadan kaldırdığı her zaman gündem konularından biri oluyor. 2019 yılında, yapay zekalar yazılımcılara duyulan ihtiyacı azaltabilir. 2019 yılında çalışmalarına başlanacak olan bu teknoloji, birkaç yıl içerisinde daha çok yaygınlaşacak.

  1. Dijital ikizler

İnsanın elinde olan üretim sistemi, 2019 yılında bu işleyişini değiştirebilir. 2019 yılında, dijitalleşmiş bir üretim sistemi ile karşılaşabiliriz. Bir sistemin dijital ikizinin geliştirilmesi, makinalar arası iletişim kurulmasına ve yapay zeka aracılığı ile üretimin neredeyse tamamının makinalara devredilmesine olanak tanıyabilir ya da neden olabilir.

  1. Uç bilişim (Edge Computing)

Bilişim kavramına yeni bir boyut kazandırması beklenen, şimdilik tam karşılığı bulunmaması nedeniyle, uç bilişim olarak adlandırılan teknoloji, İngilizce’de Edge Computing olarak isimlendiriliyor. Blok zinciri teknolojisine benzeyen Edge Computing, bilişim sistemlerinin farklı bir şekilde ağ uçlarında gerçekleşmesi anlamına geliyor.

  1. Sarmalayıcı sanal deneyimler

Sanal gerçeklik teknolojisi, yine 2018 yılında kendinden sıkça söz ettiren teknolojiler arasına girmişti. Sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçeklik teknolojisi, 2019 yılı itibariyle daha fazla iç içe girmiş iki teknoloji olacak. İnsanlar, gerçek dünyadan sıyrılarak, farklı sanal dünyalarda keşfe çıkabilecekler.

  1. Blok zinciri

İngilizce’de Blockchain olarak bilinen blok zinciri, hakkında biraz bir şeyler bilenlerin aklına Bitcoin’i getirmiştir. Özellikle kripto para sektöründe, 2019 yılında bu teknolojiden yararlanılacağı düşünülüyor. Sosyal ağların ve çevrimiçi alışveriş siteleri de bu teknolojiden faydalanmaya başlayacak.

  1. Akıllı alanlar

2019 yılı itibariyle hayatımızın daha da dijitalleşeceği artık bilinen bir gerçek. Akıllı telefonlar ile hayatımıza giren akıllı kavramı, günden güne daha geniş bir alana yayıldı. 2019 yılında da akıllı alanlar ve akıllı şehirler görmeye başlayacağız.

  1. Dijital etik ve gizlilik

Dijital ortamda sıkça bulunuyorsanız, hakkınızda pek çok verinin toplanmasına da izin veriyorsunuz demektir. Bu nedenle dijital ortamlarda yasaları ve etik kuralları yerine getirebilmek adına, yeni kuralların getirilmesi gerekir. Bu konuyla ilgili, 2019 yılında sıkça tartışmaların gündeme gelmesi bekleniyor.

  1. Kuantum Bilişim

Klasik bilgisayarların dakikalarca bazen de daha uzun sürelerde yaptığı işlemleri, saniyelere indirerek yapmaya başlayacak, oldukça ileri bir teknoloji olarak karşımıza çıkacak. 2019 yılında bu teknoloji ile çalışan yeni teknolojik ürünler görmek, oldukça büyük bir ihtimal.





PAYLAŞ