2019 yılında, teknoloji dünyasını neler bekiyor? - Haberler - indir.com

2019 yılında, teknoloji dünyasını neler bekiyor?

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-09 21:30:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

The Future 100: 2019 raporu kapsamında, 2019’da teknolojik alanda bizi ne gibi değişikliklerin beklediği belli oldu.

Yakın zaman içerisinde teknolojinin gelişimine bakıldığında, 2000 yılından sonrasında ciddi değişikliklerin olduğunu gözlemlemek mümkün. Her geçen gün biraz daha gelişen teknoloji, yeni yılda yeni değişikliklerle teknoloji meraklılarının karşısına çıkıyor. 2018’i yavaş yavaş geride bırakmaya hazırlanırken, 2019’da ne gibi gelişmelerin yaşanacağı şimdiden gündem konusu oldu. Uluslararası bir araştırma grubu tarafından yakın zamandaki değişikliklerin tespiti The Future 100: 2019 kapsamında yapıldı ve meraklılarıyla paylaşıldı. İşte 2019 yılında bizi bekleyen teknolojik değişiklikler;

Apple'ın Yeni Kulaklık Teknolojisi Ortaya ÇıktıApple'ın Yeni Kulaklık Teknolojisi Ortaya Çıktı

Giyilebilir teknolojiler

Giyilebilir teknolojiler günümüzde de mevcut. Fakat 2019 ile birlikte daha gelişmiş bir şekilde karşımıza çıkacaklar. Akıllı saat, kulaklık gibi giyilebilir yıl ürünlerin yanına, direkt akıllı kıyafetler de eklenecek. Ki bunun sinyalleri bu yıl içerisinde de verilmeye başlanmıştı. 2019 itibariyle de somut olarak görmeye başlayabiliriz. NASA ve SpaceX de uzayda giyilecek akıllı kıyafetler ile görülebilir.

Kişisel veri koruma sorumluluğu size ait olacak

2018 kişisel verilerin korunması anlamında oldukça sıkıntılı geçen bir yıl oldu. Facebook’un milyonlarca ve hatta bazı kanalların söylediğine göre milyarlarca insanın veri gizliliğini ihlal etmesi üzerine, skandal üzerine skandal yaşandı. 2019 yılında şirketler verilerinizi koruma sorumluluğunu tamamen size yükleyebilir ve bu anlamda suçlama kabul etmeyebilir.

Biletle film izleme dönemi bitebilir

Netflix gibi uygulamalar, 30 gün boyunca istediğiniz kadar film izleme sistemlerini sunmayı yaygınlaştırdıkça, insanlar sinema biletlerine para vermeyi daha anlamsız bulabilir. Bu nedenle bu durum sinema sektörüne büyük bir darbe indirebilir.

Teknoloji insanlardan daha üstün olmaya başlayacak

Teknoloji, yazının başında da bahsettiğimiz gibi durmadan ilerliyor ve son dönemde yapay zeka üzerine ciddi bir ağırlık verilmiş durumda. Artık her şeyin arayüzü değişiyor ve şirketler daha gelişmiş şeylerle karşımıza çıkıyor. 2018 içerisinde insanlara şaşırtıcı ve akıl dolu cevaplar veren yapay zekalara dair haberler okumuşsunuzdur. 2019 yılında bu tarz haberler daha fazla duyulabilir.

Zihnimizle iletişim kurmaya başlayabilirler

Rowland Manthorpe adlı teknoloji muhabiri, “Kulağınıza sahip olduktan sonra zihninize sahip olan şirketler” diye bir cümle kurmuştu ve bu cümle oldukça düşündürücü. AirPods gibi sensörleri kulaklıklar, 2019 yılında yaygınlaşabilirler. Amazon Echo, Google Asistan ve Siri gibi akıllı asistanlar da 2019 yılı itibariyle çoğalacak. Bu da teknolojinin bizi her anlamda ele geçirebileceğinin bir göstergesi.

Akıllı şehirler görülmeye başlanacak

Dubai’de benzeri bir yapının inşasına başlanmış bulunuyor. Aynı şekilde Çin ve Silikon Vaidisi’nde de… 2019 yılı itibariyle bu tarz yapılar başka ülke ve şehirlerde de görülmeye başlanabilir. 2019, nesnelerin interneti olarak anılan akıllı şehirlerin çoğaldığı bir yıl olacak.

Dijital müzelerle, her yerden istediğiniz müzeye gideceksiniz

2019’la beraber, yeni nesil bir müze anlayışı da gelecek. Müze gezmek isteyenler, müzelere gitmek zorunda kalmayacak. Sanal gerçeklik yardımıyla, bu müzeleri dijital ortamda gezebilme imkanına sahip olacaksınız.

Sosyal medya hastalıkları

Günümüzde de çok fazla rastladığımız sosyal medya hastalıkları, gelecek yılla beraber daha da artabilir. Türkçe’ye kaygı ve endişe korkusu olarak çevrilen FOMO adlı psikolojik rahatsızlık, sosyal medyada olup bitenden haberdar olamama endişesiyle artacak.


Gerçeğe benzeyen maskeler yüz tanıma teknolojisini eğitecekGerçeğe benzeyen maskeler yüz tanıma teknolojisini eğitecek
Yüz tanıma teknolojileri, gizlilik sorunlarını beraberinde getiriyorYüz tanıma teknolojileri, gizlilik sorunlarını beraberinde getiriyor
Bu hafta A101 marketlere yeni teknolojik ürünler gelecekBu hafta A101 marketlere yeni teknolojik ürünler gelecek

PAYLAŞ