2019 Yılında Dijital Pazarlama Alanında Önemi Artacak 11 Trend - Haberler - indir.com

2019 Yılında Dijital Pazarlama Alanında Önemi Artacak 11 Trend

Tahmini Okuma Süresi : 7 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-21 14:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

2019 yılında dijital pazarlama alnında bizi bekleyen yenilikler neler gelin birlikte göz atalım.

Her geçen gün biraz daha gelişen teknolojiyi geçen yılla kıyasladığımız zaman daha da yaygınlaşan ve kullanım oranları artan bir yıl olduğunu diyebilirim. Peki 2019 yılında sizce dijital pazarlama nasıl olacak? Nasıl bir yeniliklerle ve ürünlerle karşılaşacağız? Gelin beraber bakalım.

1-Akıllı hoparlörün değeri bir hayli artacak

Akıllı hoparlörün listemizin birinci sırasında yerini alması sizi şaşırtmış olabilir fakat Amazon Alexa, Google Home ve Apple HomePod gibi akıllı hoparlöre olan ilgi her geçen gün daha fazla artıyor. Bu zamana kadar satın alıp evinin en güzel köşesine koyan insanların %65’i oldukça memnun. Hatta ve hatta öyle ki bu insanlar dijital asistan olmadan evimi sevmiyorum diyor. Bu kadar çok sevilen bu ürünlere önümüzdeki yıl reklam sayıları artacağından emin olun.

2-İnternet kullanım oranları, Televizyon izleme oranlarına ulaşacak

Önümüzdeki sene beklenen bir diğer yenilik ise televizyondan izlenen film ve dizilerin artık internet üzerinden izleneceği. Yakın bir zamanda yapılan bir anket sonucuna göre insanlar günde 2,6 saat internet üzerinden içerik izlerken, 2,7 saat televizyon üzerinden içerik izliyor. Buda demek oluyor ki reklam ajansları bundan sonra internet üzerinden reklam yapmaya da bir hayli önem ve özen gösterecek.

3-Sosyal medya platformu diğer içerikler ile daha fazla entegre olacak

Facebook, Instagram, Linkediln tarzı sosyal medya platformları ürettikleri içeriklerini üçüncü parti uygulamalar ile daha fazla entegre ederek kullanıcılarına sunacak. Şayet bu durum gerçekleşirse sosyal medya platformlarının pazarda daha çok söz sahibi olacağı kesin.

4-Canlı yayına olan ilgi daha da artacak

Son dönemlerde canlı yayına olan ilgi bir hayli artmış durumda. Özellikle de Facebook, Instagram ve YouTube gibi platformların bu anlamda daha fazla yatırım yaptığını görüyoruz. İnsanlar canlı yayına daha fazla ilgi duyuyor ve hem izliyor hem de çekiyor. Yapılan bir araştırma sonu insanların %67’si bir gurubun konserine bilet alıp gitme eylemi canlı yayından sonra daha fazla arttığını söylüyor. %45’ide canlı yayında gördüğü bir ürünü alma oranı bir hayli yüksek.

5-Video içerikleri ile video reklamları doğru orantıda artış sergileyecek

2019 yılında rabet görecek bir diğer şey ise video kayıtları olacak. Yapılan bir araştırmaya göre video içeriklerin tümü internet trafiğinin %85 gibi bir oranı kapsadığı söylüyor. Aynı araştırmada çıkan sonuca göre insanalrın %54’ü sosyal medya platformlarında video içerikler izlediğini ön görüyor. Ortaya çıkan bu oranlar ise 2019 yılında video içeriğe ve reklamlara olan ilgi bir hayli artacak. Birçok firma ve şirketler video çekimi yaparak sosyal medya platformlarında ürün satışı yapacağından emin olun.

6-Chatbot’lara olan ilgi daha da artacak

Bir diğer artış beklenen şey ise tabi ki Chatbot. 2019 yılında Chatbot’ara karşı olan ilgiler bir hayli artacak. Chatbot üzerinden 2019 yılında yiyecek siparişleri ve otel rezervasyonları yapacağınız bir döneme gireceksiniz. Kendinizi şimdiden bu duruma hazırlayın. Yapılan bir araştırma sonucu 5 bin kişiye Chatbot’a karşı yaklaşımınız nedir diye sorulmuş. Sadece %19 gibi küçük bir kesim olumsuz cevap verirken geriye kalan %81’lik kesim olumlu karşılamış.

 

7-Sosyal CEO’lar yükselecek

İnternet ortamında her an tehlike ile karşı karşıyayız. O da internet üzerinden dolandırılmak. Bu anlamda şirketlerin CEO’ları çok dikkatli olması gerektiği gibi sosyal olmaları da gerekecek. Ortaya çıkan bu sosyal CEO’lar şirketlere karşı olan güveni artırmakla mükellefler. Yapılan bir araştırmaya göre ise firmalrın CEO’larından sosyal medya kullananlar sadece %40. Geriye kalan ksımı ise yalnızca Linkedln kullanıyor.

8-Daha fazla sanal ve artırılmış gerçeklik

Bugün baktığımız zaman büyük firmaların birçoğu artırılmış gerçekliği dijital pazarlama alanında başarılı bir şekilde kullanıyor. 2019 yılında ise artırılmış gerçekliğe olan yatırımlar şirketler tarafından fazlasıyla artacak. Şirketlerin kullandığı bu teknoloji sayesinde ise müşteriler bir ürünü önceden deneyerek satın alabiliyor. Buda müşterilere daha fazla güven veriyor.

9-Sesli aramaların oranları artış gösterecek

Günümüzün getirdiği modernite insanları daha fazla üşengeç hale getiriyor. Daha önceden yaptığımız alışkanlıklar içerisinde sevdiğimiz bir yazarın kitabını günlerce beklerdik ve onu okumak için saatlerimizi hatta günlerimizi verirdik. Ancak günümüzde insanlar bunların seslendirmesini dinliyor ya da özetlenmiş halini internetten bularak okuyor. Bu anlamda düşündüğümüz zaman bir başka şey internet üzerinden yaptığımız bir araştırma. Bundan sonra sanırım internet üzerinden gezinirken tek tek elimizle yazmak yerine sesli arama yapacak gibi görünüyoruz.

10-İçerikle entegre olmuş reklamlar artacak

2019 yılında bizi bekleyen bir başka dijital yenilik ise okuduğunuz bir metin olsun ya da izlediğiniz bir video olsun internetteki içerikler bu metinlerin ya da videoların içerisine entegre edilecek. Bu şekilde daha fazla maruz kalacağınız gibi her daim gözünüzün önünde olacak.

11-Müşteriler ile konuşarak pazarlama yeteneklerinizi daha fazla kullanacaksınız

2019 yılında sohbet pazarlaması dediğimiz durumla karşı karşıya kalacaksınız. Şirketler müşterilerinin şikayet ve önerilerini dinlemek için onlarla daha fazla iletişime geçecek. Buda sizin rakiplerinizin önüne geçmenize neden olacak bi durum.





PAYLAŞ