2019 yılında Apple'ın daha iyi bir FaceId'si olabilir! - Haberler - indir.com

2019 yılında Apple'ın daha iyi bir FaceId'si olabilir!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-05 12:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Face ID gün geçtikçe daha fazla iOS cihaza yayılıyor. Gelecek yıl iPhone'larda daha iyi bir yüz tanıma sistemi olması için şirket, Face ID üzerinde çalışmalar yürütüyor.

2019 yılında Apple'ın daha iyi bir FaceId'si olabilir!

Apple analisti olan Ming-Chi Kuo'dan yeni bir rapor daha geldi. Bu rapora göre Apple 2019 model iPhone'larında çok daha gelişmiş bir Face ID kamera sistemi bulunduracak. MacRumors'un haberine göre, Apple insanın yüzünü çok daha iyi aydınlatacak yeni bir sensör kullanacak. Bu da görülebilir ışığın ortamlardaki etkiyi azaltacak ve çok daha iyi bir yüz tanıma sistemine sahip olacak. Aynı haber içerisinde Apple 2019 veya 2020 model iPad'lerinde de Time of Flight 3D kamera ile birlikte yeni bir ortam algılama sistemi kullanacağı iddialar arasında yer alıyor. 

Apple iPhone 5 tamir desteğine son verdiApple iPhone 5 tamir desteğine son verdi

Bu şekildeki bir sensör, ışık noktasının kamera ve nesne arasındaki yolculuğunun süresini ölçerek üç boyutlu nesneleri yakalatmak için kullanılabilir. Söz konusu bu sistem, artırılmış gerçeklik deneyimi kullanılabilir ya da görüntülerin üç boyutlu kalitesini artırmak için de bundan yararlanılabilir. Rapora göre bu yolla oluşturulan görsellerin Apple Pencil ile düzenlenebileceği iddia ediliyor. Geçen yıl iPhone X modeli ile birlikte tanıtılan Face ID özelliği, 30 binden fazla kızıl ötesi nokta ile yüzünün haritasını çıkarıyor. Genel olarak bu sistem karanlık ortamlarda iyi çalışıyor. Fakat farklı renkte ışıkların bulunduğu ortamlarda biraz tutarsızlığın gözlendiği söyleniyor. Yeni bir sistem eklenmesi ile birlikte ortam ışığının neden olduğu gürültü azaltılabilir. Buda daha iyi çalışmasını sağlayabilir. Face ID uzun zaman boyunca yaşantımımız içerisinde bulunacak gibi görünüyor. Bu nedenle çok daha iyi kullanıcı deneyimi sunması büyük önem taşıyor.


iOS 12 ile birlikte iPhone'ların şifresini çözmek çok zor!iOS 12 ile birlikte iPhone'ların şifresini çözmek çok zor!
iPhone yüzünden Trump'ın başı dertte mi?iPhone yüzünden Trump'ın başı dertte mi?
iPhone'lar Artık Yağmur Altında Daha İyi ÇalışacakiPhone'lar Artık Yağmur Altında Daha İyi Çalışacak

PAYLAŞ