2019 üçüncü çeyrek akıllı telefon satışları açıklandı - Haberler - indir.com

2019 üçüncü çeyrek akıllı telefon satışları açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-25 17:59:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Yeni yıla gün sayarken 2019’un merakla beklenen üçüncü çeyrek raporları açıklandı. Sonuçlarda liderliği göğüsleyen iPhone XR oldu. Apple iPhone XR ile çeyreği pazar payının yüzde 3’lük kısmına sahip oldu.

Akıllı telefon pazarının günden güne büyümesi markaların birbiri arasında rekabeti de arttırıyor. Akıllı telefon üretimi olarak oldukça yoğun geçen 2019 yılının çeyrek raporları da markalar için büyük bir önem taşıyor. Counterpoint Research’ın yayınladığı üçüncü çeyrek raporuna göre bu çeyrekte en çok satılan akıllı telefon iPhone XR oldu. Apple’ın yeni modellerini bile geride bırakan cihaz geçtiğimiz senenin son çeyreğinde pazardaki yerini almıştı. Apple kullanıcılarının merakla beklediği cihaz şirketin beklentilerini karşılamış gibi duruyor.

2019 yılının özetleyen Youtube Rewind'da bir Türk var!2019 yılının özetleyen Youtube Rewind'da bir Türk var!

2019 üçüncü çeyrek satış raporu

Üçüncü çeyrekte en çok satış rakamına ulaşarak liste de birinci sıraya ulaşan iPhone XR Pazar payının yüzde 3’ünü kapsıyor. İkinci sırada ise teknolojinin lider markası Samsung Galaxy A10 modeliyle yer alarak pazarın 2.6’lık kısmını kaplıyor. Apple ve Samsung arasındaki liderlik rakbetini görmeye uzun yıllardır alışık olsak da Çinli şirketlerin cihazlarının da pazarda baskınlığını ciddi bir şekilde göstermeye başladığını söyleyebiliriz.

Xiaomi, beklentileri karşılamayan 2019 üçüncü çeyrek gelirlerini açıkladı

Oppo, Huawei ve Xiaomi gibi Çin merkezli şirketler ürettikleri fiyat performans telefonlarıyla satış rakamlarını ciddi oranda arttırmış durumdalar. Liste de üçüncü çeyrekte en çok satılan cihaz Samsun’gun 1.9’luk payla Galaxy A50’si olurken hemen ardında ise 1.6’lık bir Pazar payıyla OPPO A9 yer alıyor. Listenin beşinci sırasında bu sene piyasaya sürdüğü cihazla sorun yaşayan Apple var. Apple’ın iPhone 11’i pazarın 1.6’sını kapsayarak beşinci sırada yer alıyor. Altıncı sırada ise pazarın 1.5’lik payıyla OPPO A5s modeliyle karşımıza çıkıyor. Yedinci sırada 1.4’lük pazar payıyla Samsung Galaxy A20 karşımıza çıkarken, sekizinci sırada  1.3’lük bir payla OPPO A5 modeli var. Listede sonunculuk ise Huawei’nin. Xiaomi Redmi A7 modeliyle dokuzuncu sıraya yerleşirken, Huawei P30 modeliyle 10. Sırada yer alıyor.

Açıklanan çeyrek raporuna baktığımıza Galaxy A ve M serisi telefonlarla satışlarını arttırmayı hedefleyen Samsung’un doğru bir strateji izlediğini görüyoruz. Bunun yanı sıra Çinli teknoloji şirketi OPPO’nun da Android’de rekabeti zor hale getirdiğini söyleyebiliriz. Samsung ve OPPO’nun birbirini izleyen satış oranlarının nasıl sonuçlanacağını görmek için dördüncü çeyrek raporunu beklememiz gerekecek.


Google’da 2019’da neleri aradık? 2019 Google Arama Trendleri belli olduGoogle’da 2019’da neleri aradık? 2019 Google Arama Trendleri belli oldu
Giyilebilir teknoloji satışları 2019 sonunda 300 milyon adet olacakGiyilebilir teknoloji satışları 2019 sonunda 300 milyon adet olacak

PAYLAŞ