2019 model iPhone'lar, USB Type-C ile gelecek - Haberler - indir.com

2019 model iPhone'lar, USB Type-C ile gelecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-31 15:35:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Apple’ın 2019 yılında piyasaya süreceği yeni iPhone modellerinde, yeniden USB Type-C girişine döneceği öğrenildi.

Teknolojinin dev ismi Apple, son dönemlerde kötü günler geçiriyor. Geçtiğimiz yıl yerini, 2018’de hızlı bir yükselişe geçen Huawei’ye kaptıran Apple, satış rakamlarında da kendi içinde dibe düştü. iPhone’ların yüksek fiyatlarına bağlanan bu durum dolayısıyla, Apple’ın Kasım 2018’den itibaren hisselerinde de düşü olmuştu. Bu yıl neler yapacağı, teknoloji dünyası tarafından merakla beklenen Apple’ın, Eylül ayında yeni iPhone’larını piyasaya sürmesi bekleniyor. Fakat yeni iPhone modellerine dair bilgiler şimdiden kendisini göstermeye başladı.

iPhone cihazlara USB-C şarj gelme ihtimali variPhone cihazlara USB-C şarj gelme ihtimali var

Bilindiği üzere Apple, her yeni modelinde farklı bir şeyler denemeye çalışıyor. Bu yeniliklerden bazıları sevilirken, bazıları kullanıcılardan takdir alamıyor. Apple’ın, USB Type-C girişini kaldırması, sevilemeyen tasarım özelliklerinden biri olmuştu. Yeni elde edilen bilgilere bakılırsa, Apple yeni iPhone’larla birlikte USB Type-C girişini de geri getirecek.

iPhone cihazlara USB-C şarj gelme ihtimali var

Yeni iPhone’lar, farklı şarj cihazları ile kullanılabilecek

Apple’ın yeni iPhone’larına dair çıkan yeni haberlere bakılırsa, 2019 iPhone’larında eskilere göre birçok değişiklik görülecek. Bundan yola çıkarak, Apple’ın bu yıl biraz çizgilerini geçeceğini söylemek mümkün. Bloomberg tarafından yapılan habere bakılırsa, Apple yeni iPhone’larda USB Type-C girişini getirecek. Böylece kullanıcılar, cihazlarını farklı şarj aletleri ile kullanabilecekler. Yeni iPhone’ların aynı zamanda arttırılmış gerçeklik uygulamaları ve özellikleri de daha gelişmiş olacak. Bununla birlikte, şirket yeni bir düşük maliyetli 10 inç boyutunda iPad çıkaracak. iOS13’te, Apple dergiler ve orjinal video içerikler olmak üzere 2 yeni abonelik servisi yer alacak. Karanlık modu beraberinde getirecek olan iOS 12’te, aynı zamanda Google Chrome gibi birden fazla sekme açılabilecek. En son versiyonu 2015’te çıkan iPad Mini ‘nin de bu yıl yeni bir versiyonu çıkacak.



PAYLAŞ