2019 iPhone Modellerinde Çentik Boyutu Değişiyor - Haberler - indir.com

2019 iPhone Modellerinde Çentik Boyutu Değişiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-21 15:08:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple, geçtiğimiz yıl çıkartmış olduğu iPhone X serisi ile beraber tasarım noktasında radikal bir değişikliğe giderek çentikli bir yapısı ilk defa modellerinde kullanmıştı. Şirketin geçtiğimiz hafta tanıttığı yeni amiral gemisi ailesi iPhone Xs’de benzer tasarım çizgisini izlemişti. Durum böyle olunca gözler 2019’da tanıtılacak olan yeni iPhone modellerine çevrildi. Şirketin bu noktada büyük değişiklikler ve ekran üzerindeki çentik boyutunda yenilikler sunması bekleniyor. 2019 iPhone modellerinde özellikle çentik alanının daha da küçülmesi beklentiler arasında bulunuyor. Ünlü teknoloji duyumcusu Ben Geskin tarafından önümüzdeki yılın iPhone modellerinde 5.8 ve 6.5 inçlik boyutlar tercih edileceği ifade edilmişti.

Çentik Alanı Küçülüyor

Apple iPhone XS sahipleriyle buluşuyor!Apple iPhone XS sahipleriyle buluşuyor!

Bu noktada ise ekran çentiği küçülerek ekran boyutunun artması bekleniyor. Ayrıca ortaya çıkan bazı tahmini ve taslak görüntüleri de muhtemel olan yeni iPhone’ların tasarımını gözler önüne seriyor. Geskin tarafından tasarlanan taslak görüntüleri ne kadar doğru olduğu henüz bilinmiyor. Ancak yeni görsellerde çentik alanının bir hayli daraldığı gözüküyor. İddialar ise Apple’ın yeni iPhone X ailesi ile beraber çentik alanını daralması yönünde idi. Ayrıca True Depth kamera sistemini yeni dar çentik alanına konumlandırmak için ek bir mühendislik performansı sunulması bekleniyor.

Samsung’un Galaxy Note 9’da kullanmaktan vazgeçtiği çentik bölümünü Apple sürdürmeye devam edeceğe benziyor. Bu noktada yeni mühendislik ve tasarım çalışmaları ile çentik alanının bir hayli küçültülerek daha başarılı bir ekranın sunulması bekleniyor. Ancak Android cephesinde gördüğümüz çentik boyutlarına Apple’ın erişememesi bekleniyor. Son olarak Apple’ın çentikli tasarım ailesi olan iPhone Xs, iPhone XR ve iPhone Xs Max modeli geçtiğimiz hafta tanıtılmış ve bugün ile beraber cihazların satışa sunulduğunu ifade edelim. Bakalım Apple önümüzdeki nesil modelleri ile nasıl bir tasarım yeniliğine gidecek göreceğiz.



PAYLAŞ