2019 İlk Çeyrek Akıllı Telefon Pazar Payları Açıklandı - Haberler - indir.com

2019 İlk Çeyrek Akıllı Telefon Pazar Payları Açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-10 11:06:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

2019 senesine ait tüm firmaların 1. çeyrek raporlarını açıklamasıyla firmaların akıllı telefon pazarındaki payları netliğe kavuştu.

Günümüzde hayatımızın büyük bir parçası olan akıllı telefonlar, pazara 12 sene önce Apple'ın geliştirmiş olduğu teknolojiyle dahil oldu. Ardından birçok marka da bu akıma katılarak ürünlerini yeni çağ teknolojisine göre geliştirdi. O günden bu güne kadar geçen sürede, bazı markalar pazarda ön plana çıkarken, bazı markalar ise geri planda kaldı. Şuan akıllı telefon dendiğinde akla ilk olarak Apple ve Samsung gibi büyük teknoloji devi şirketler gelse de, Çinli şirketler akıllı telefon pazarında oldukça önemli bir noktada bulunuyor.

Fiyat Performans En İyi 5 Akıllı TelefonFiyat Performans En İyi 5 Akıllı Telefon

2019 yılı akıllı telefonları neler getirecek?

2019 1. Çeyrek Raporuna Göre Firmaların Başarı Oranları

Markaların 2019'un 1. çeyrek satış raporlarına bakıldığında, listenin en üstünde Samsung yer alırken Huawei 2. sırada ve Apple 3. sırada yer alıyor. Bu raporlara göre dikkat edilmesi gereken en büyük nokta ise, 1. çeyrek raporlarına göre diğer markalar geçen seneye oranla düşüş yaşarken, Huawei satışlarını yüzde 50 oranla arttırmış olması.

Bu durum sektörde yeni büyümeye başlayan Huawei için büyük bir adım olmakla beraber, 2019'un son çeyreğinde diğer markalarla daha ciddi bir rekabet içerisinde olmasını sağlayacağını da bir göstergesi olduğunu söyleyebiliriz.

1 Şubat'tan itibaren akıllı telefonlarda yeni dönem başlıyor

Samsung, ilk çeyrekte 7,8 milyon akıllı telefon satışıyla pazarın yüzde 22'lik dilimine sahip olmayı başararak, geçen sene elde etmiş olduğu liderliği korusa da, satışlarında yüzde 9'luk bir düşüş yaşadı. Huawei ise 59,1 milyon adet telefon satarak satışlarını yarı yarıya arttırdı ve pazarın yüzde 18'lik dilimini ele geçirdi. Üçüncü sırada yer alan Apple'ın satışlarında ise yüzde 16 oranında ciddi bir düşüş yaşandı. Apple bu sene ilk çeyrekte 43.5 milyon iPhone satarak pazarın yüzde 14'ünü elinde tutabildi.

Akıllı telefonlar konusunda kullanıcıların artık belirli özellikleri benimsemiş ve belirli doygunluğa erişmiş olası şirketlerin satışlarının azalmasında ki en büyük etken olarak gösteriliyor. Bu sene akıllı telefon pazarında satışlarını arttıran üç firmanın da Çin'e ait olması bu konuda Çin'in daha güçlü bir konum elde ettiğini de gösteriyor. Durumun nasıl ilerleyeceği ise 2. çeyrek raporuna göre daha da netleşecek.
 


2019 Model iPhone'larda Neler Göreceğiz?2019 Model iPhone'larda Neler Göreceğiz?
2019 yılında Samsung ile Huawei arasındaki rekabet ne olacak?2019 yılında Samsung ile Huawei arasındaki rekabet ne olacak?
Huawei P Smart 2019 tanıtıldı!Huawei P Smart 2019 tanıtıldı!

PAYLAŞ