2019 İle Birlikte Gelen Ücretli Mobil Hotspot Hakkında Bilmeniz Gerekenler - Haberler - indir.com

2019 İle Birlikte Gelen Ücretli Mobil Hotspot Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-02 15:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Bildiğiniz üzere akıllı telefonlarımızda internet paylaşımı olarak bilinen hotspot adlı bir özellik bulunuyor. Bu özellik ücretsiz olarak arkadaşlarınızla internetinizi paylaşmanıza yarıyor idi. Fakat artık yeni yıl ile beraber internet paylaşım özelliğinin ücretli olacağı geçtiğimiz haftalarda belli olmuştu. Akıllı telefonumuzun internet bağlantısını başka kişiler veya cihazlar ile paylaşmak artık ücretli olacağı konusunun detayları netleşmeye başladı. Şuan için operatörlerden olan Turkcell cephesinden ücretli olacağı ve bazı fiyat detayları belli olurken, hotspot’u ücretli yapmayacaklarının açıklaması ise Vodafone cephesinden gelmişti. Bizde sizlere 2019’dan itibaren ücretli olacak olan Hotspot hakkında bilmeniz gerekenlerden bahsedeceğiz.

Mobil Hotspot Nedir?

Akıllı telefonların hayatımıza girmeye başladığı dönemden beri SIM kartlı cihazlar hotspot özellikleri sayesinde cihazda bulunan mobil bağlantıyı bir başka cihaza paylaşabiliyor. Bu özellik ile cihazınız bir model görevi görüyor ve bağlantı şifreniz ile dilediğiniz herkes mobil cihazınız üzerinden internet bağlantısını gerçekleştirebiliyor. Günümüzde yükselen internet hızları ile beraber daha çok arkadaş ortamlarında mobil internet paylaşımının bir hayli fazla olduğunu belirtelim.

Türk Telekom'dan Hotspot Açıklaması Geldi!Türk Telekom'dan Hotspot Açıklaması Geldi!

Mobil Hotspot Hangi Operatörlerde Ücretli Olacak?

Şuan için gelen açıklamalara göre 15 Ocak 2019 tarihinden itibaren Turkcell kullanıcıları internet paylaşım özelliğini kullanmak istedikleri zaman ücret ödemek zorunda kalacaklar. Diğer operatörlerin bu noktada bir ücretlendirme yapacağı konusu henüz bilinmezken, Vodafone tarafından bu hizmet için bir ücret alınmayacağı gelen açıklamalarda belirtilmişti. Diğer isimleri ise yakın zamanda görmemiz bekleniyor.

Ücretli Hotspot Türkiye’ye Özel mi?

Söz konusu bu hotspot özelliği dünya genelindeki birçok operatör tarafından ücretlendirilmeye tabii tutulabiliyor. Bu noktada ücretli olan tek ülke Türkiye olmazken, yurt dışında yer alan GSM operatörlerinin sınırsız paketlerinin oldukça daha uygun fiyatlı olduğu biliniyor. Ülkemizde ise paket fiyatlarının ne derece bir seviyeden başladığını görüyoruz.

Hotspot Yanlışlıkla Aktif Edilir mi?

Genel olarak bu özellik akıllı telefonların bağlantı menüsü içerisinde yer alıyor. Bu noktada yanlışlıkla aktif edilmesi zor bir özellik olurken bazı cihazlarda genel olarak Wifi bağlantı özellikleri arasında bulunuyor. Bu noktada Hotspot’un yanlışlıkla açılabilecek bir özellik olmadığını belirtelim.

Android telefonlarda internet paylaşımı nasıl yapılır?

Her Cihaz İçin mi 9 TL ödeyeceğiz?

Bu noktada Hotspot özelliğini açıktan sonra tarifenize sadece tek bir 9 TL yansıtılacak. Bu noktada her açma ve kapamak için ayrı ücretler verilmeyecek ve tek bir 9 TL ücret ödemesi gerçekleştirilmesi yeterli olacak. 15 Ocak 2019’a kadar bu özelliğin ücretsiz olarak devam ettiğini belirtelim.

Hotspot Paylaşımı Nasıl Açıp Kapatılır?

iOS için bu özellikten bahsedecek olursak Ayarlar menüsüne eriştikten sonra Mobil veri menüsüne erişin. Burada kişisel Hotspot tuşunu aktif ederek Wifi şifrenizi belirtin. Android tarafında ise Ayarlar menüsüne girdikten sonra Wifi ve ek ayarlar menüsü üzerinden Hotspot bağlantı paylaşımını aktif edebilirsiniz. Tüm Wifi destekli cihazlardan mobil cihazınıza bağlanabileceğini belirtelim.



PAYLAŞ