2019 için 8 Temel Google Chrome uzantısı - Haberler - indir.com

2019 için 8 Temel Google Chrome uzantısı

Tahmini Okuma Süresi : 6 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-19 22:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

RAM tüketimi konusunda çok cömert olmasına karşın son yılların en çok kullanılan tarayıcılarından bir tanesi olan Google Chrome, uzantıları ile zengin bir arşive sahip durumda. İşte sizlere 2019 yılı için kullanabileceğiniz 8 temel Google Chrome uzantısı.

Google Chrome'dan, interneti yavaş olanlara müjde

Google Chrome’da koyu mod nasıl açılır?Google Chrome’da koyu mod nasıl açılır?

1. Click & Clean

Tarayıcı kullanımı sırasında geçmiş önbellek ya da çerezler gibi verileri silmek istediğiniz durumlarda daha pratik ve kullanışlı bir program arıyorsanız bu aracı kullanabilirsiniz. Önbellek temizleme sistemi, Chrome uygulamanızın sabit disk alanınızda yer kaplamasını önlemek için mükemmel bir çözüm sunuyor.

2. Bitly

Bağlantılarınızı kısa ve hızlı bir şekilde paylaşmak istediğiniz durumlarda Google Chrome uzantısı olarak hazırlanmış olan Bitly, sizlere ücretsiz bağlantı kısaltma hizmeti sunuyor. Üstelik analitik veriler isteyen kişiler ve aynı zamanda linklerin nasıl bir dönüş sağladığını öğrenmek isteyenler için uygulamayı tercih edebilirsiniz.

3. Dark Night Mode (Karanlık gece modu)

Google Chrome kullanımınız eğer geceler boyu sürüyorsa, karanlık gece modu daha sağlıklı bir şekilde çalışma sunacaktır. Parlak, beyaz web sayfaları gözünüzü yoğun bir şekilde alacağı gibi karanlık gece modu sayesinde bu sağlık problemini ortadan kaldırabilirsiniz.

4. Moment

Sabah bilgisayar başına geçtiğinizde günün planını yapmak yapılacaklar listesi oluşturmak web benzer işlerimizi belirli bir uygulama dahilinde kayıt altına almak istiyorsanız bu uygulama tam size göre. gününüzü hızlı bir şekilde inceleyerek günün geri kalanı doğru bir şekilde planlamanızı sağlayan uygulama ücretli versiyonunun yanı sıra ücretsiz bir şekilde kullanılabiliyor.

5. Google Mail Checker

Sürekli posta kutunuzu kontrol etme gibi bir kötü alışkanlığınız varsa ve bu durumdan kurtulmak istiyorsanız Google Mail Checker kullanabilirsiniz. Google Mail Checker sizin için sürekli postanızı tarar ve yeni gelen postalar ile ilgili bildirimler gönderir. Aynı zamanda sunduğu pek çok farklı araç sayesinde e-posta kontrolünü ve işlemlerini sizin için çok daha kolay bir hale getirir. Böylece sık sık posta adresinizi kontrol etmenize gerek kalmayacağı gibi kişiselleştirebileceğiniz uzantı sayesinde kendinize özgü bir e-posta kullanımı sağlayabilirsiniz.

6. Better History

Google Chrome kullanırken eğer arama geçmişinizde sık sık aramalar yaparak eskiden girmiş olduğunuz sayfalara yeniden giriş yapmak istiyorsanız Google Chrome’un  bu konuda biraz zayıf kaldığını fark etmişsinizdir. Eğer daha iyi bir geçmiş sayfası ve kontrolü istiyorsanız bu uzantıyı tercih edebilirsiniz. Cihazda girmiş olduğunuz bağlantıları ve sayfaları arama yaparak bulabilir, düzenleyebilir ya da silebilirsiniz. Üstelik pek çok farklı özel fonksiyonu ile Google Chrome'un mevcut geçmiş özelliğinden çok daha gelişmiş fonksiyonları bulunan uzantı kullanılmaya değer durumda.

7. The Great Suspender

Google'ın RAM tüketiminin fazla olması nedeniyle uzantıların büyük bir bölümü de bu tüketimi azaltmaya ya da optimize etmeye yönelik oluyor. Uzantılardan bir tanesi olan The Great Suspender ile birlikte arka planda açılmış olan sekmeleri askıya alabilirsiniz. Temel hedefi arka planda çalışan sekmeler olan bu uzantı sayesinde arka planındaki sekmeleri askıya alarak performansı artırabilir ve üzerinde çalıştığınız sekmenin daha hızlı ve performansı çalışmasını sağlayabilirsiniz. Üstelik uygulama üzerinde yapacağınız ince ayarlar ile birlikte bilgisayarınızdan çok daha fazla verim almanız mümkün. Özellikle donanımı eski olan bilgisayarlarda tercih etmeniz önerilir.

8. Workspace Launcher

Özellikle iş için kullandığınız Google Chrome’da kendinize özel bir çalışma alanı başlatıcısı kullanabilirsiniz. Böylece sürekli kontrol ettiğiniz sitelerin kolay bir şekilde açılmasını ve belirli bir dönem dahilinde siteler arasında gezinmeyi bu uygulama ile kolay hale getirebilirsiniz. 

Yeni Google Chrome'a Gelen Yenilikler 


Yeni Google Chrome'a Gelen YeniliklerYeni Google Chrome'a Gelen Yenilikler
Mobilde Google Chrome Keşfet özelliği ne işe yarayacak?Mobilde Google Chrome Keşfet özelliği ne işe yarayacak?
Google Chrome, Canvas aracı nedir?Google Chrome, Canvas aracı nedir?

PAYLAŞ