2018'in en zeki asistanı belli oldu - Haberler - indir.com

2018'in en zeki asistanı belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-23 15:35:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

Yapay zeka asistanlarına yapılan testler sonucunda, 2018 yılının en zeki asistanı Google Assisstant olarak belirlendi.

Siri ile başlayan akıllı asistan furyası, zaman içerisinde daha çok yaygınlaştı ve diğer teknoloji devleri tarafından da kullanılmaya başlandı. Günümüzde birçok akıllı telefon artık akıllı asistana da sahip. Ülkemiz açısından bu durum değerlendirilirse, iPhone kullanıcıları çok uzun zamandır akıllı asistana sahipken, Android cihaz kullananlar için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Çünkü Google Asistan’ın, uzun bir süredir Türkçe desteği yoktu. Henüz yeni sayılabilecek bir süredir, Google Asistan Türkçe olarak hizmet vermeye başladı. Daha da geliştirilmesi planlanıyor.

Google, Zeki Müren'i doğum gününde unutmadıGoogle, Zeki Müren'i doğum gününde unutmadı

2018 yılındaki akıllı asistanlar göz önünde bulundurularak bir test yapıldı ve yılın en zeki asistanı seçildi. Testte en iyi performans gösteren, Google Asistan oldu ve 2018’in en iyi asistanı unvanını kazandı.

Asistanlar 800 soruluk bir teste tabi tutuldu

Google Asistan, Alexa, Siri ve Cortana, 2018 yılının en akıllı asistanının kim olduğunu anlamak adına bir teste tabi tutuldular. Akıllı asistanlara özel olarak hazırlanmış 800 soruluk test, her asistan için ayrı ayrı soruldu. Sonucunda, en zeki akıllı asistanın, Google Asistan olduğu anlaşıldı. Asistanların sorulara verdiği doğru cevap oranlarına bakarsak; Google Asistan, kendisine sorulan soruları %100 doğru anladı. Soruların %87.9’una doğru cevap verdi. Siri, %99.6 oranında doğru anlayıp, %74.6 doğru cevap verdi ve ikinci oldu. Üçüncü isim Amazon Alexa oldu. Alexa, soruların %99’unu doğru anladı, %72.5’ine doğru cevap verdi. Son olarak Cortana ise %99.4’ünü doğru anladığı soruların, % 63.4 doğru yanıt verdi.

Google Asistan içerisine Türkçe dil desteği geldi!

Soruları anlama alanında değerlendirme yaparsak, genel olarak bu konuda tüm asistanlar başarılı. Fakat yanıt verme kısmında hepsi için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Geçen seneki doğru yanıt oranları Google Asistan %81, Alexa %64, Cortana %56 ve Siri %52 şeklindeydi. Bu tabloya göre, Siri’nin oldukça yol katettiği görülüyor.



PAYLAŞ