2018'in En Popüler Müzik Servisi Belli Oldu - Haberler - indir.com

2018'in En Popüler Müzik Servisi Belli Oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-18 13:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Artık 2018’in son günlerine girmişken servis ve şirketlerden yılın istatistikleri yönünde açıklamalar görmeye devam ediyoruz. Şimdi ise 2018 yılının en fazla dinlenen ve tercih edilen müzik dinleme servisi belli oldu. Bu yıl stream müzik platformları açısından oldukça dolu geçti diyebiliriz. Yine bu yılda milyonlarca kullanıcı tarafından ücretli müzik dinleme servisleri tercih edildi. Müzik dinleme servislerinde bir dönem aktif olan aylık öde ve sınırsız müzik indir sisteminin ise neredeyse son bulduğunu görmüş oldu. Pazarda müzik dinleme servisleri arasında popüler olan Apple Music ve Spotift gibi isimler yer alıyor. Gelin şimdi 2018’in popüler müzik servislerine göz atalım.

2018 Müzik Platformları

Spotify, Premium üyelik için yıl öncesinde çift kampanya!Spotify, Premium üyelik için yıl öncesinde çift kampanya!
  • Apple Music servisinin aylık abonelik sistemine sahip olduğu biliniyor. Bu yıl da bir hayli iyi yıl geçiren platformun ABD üzerinde 20 milyon ve dünya genelinde ise 50 milyondan fazla abone sayısı bulunuyor.
  • Amazon’un sonradan bu pazara katıldığı Prime abonelik sistemine ise Prime Music servisi eklenmişti. Bu Prime Music’in eklenmesiyle beraber şirket iyi işler başardı.
  • Popüler yıldız isim Spotify ise 2018 yılını aylık ortalama 191 milyon aktif kullanıcı gibi rekor bir sayıyla geçirmeyi başardı. Bu kapsamda İsveçli şirket Spotify’ın rakiplerini alt ettiğini görüyoruz.
  • Spotify’da yer alan 191 milyon aktif kullanıcının ise 87 milyonluk dilimi Premium abonelik sistemine sahip durumda.
  • Spotify’ın 2019 yılına girerken hedeflemiş olduğu aylık aktif kullanıcı sayısı ise 206 milyon seviyelerinde bulunuyor.
  • Uzak doğu pazarına baktığımızda ise Tencent Music şirketine ait olan QQ Music, Kuwo Music, Kugou Music ve WeSing’in toplam olarak 23 milyonluk abonesi bulunuyor.

Spotify Android'e Yeni Özellikler Geliyor

Spotify, müzik pazarını domine etmeye devam ederken yatırım uzmanlarına göre önümüzdeki yıllarda da Spotify’ın trendinin sürmesi bekleniyor.


Spotify Android'e Yeni Özellikler GeliyorSpotify Android'e Yeni Özellikler Geliyor
Spotify 2018 Türkiye'nin En Çok Dinlenenleri Belli OlduSpotify 2018 Türkiye'nin En Çok Dinlenenleri Belli Oldu
2018'de Spotify'da en çok dinlenen, yerli ve yabancı şarkılar2018'de Spotify'da en çok dinlenen, yerli ve yabancı şarkılar

PAYLAŞ