2018’in En İyi 10 Kamerası - Haberler - indir.com

2018’in En İyi 10 Kamerası

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-24 15:50:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Fotoğraf çekmek bazı kişiler için hobi bazı kişiler içinse bir meslek haline gelmiş durumda. Telefonunuzla çektiğiniz fotoğraflar ve videolar biraz kalitesiz olabilir. Daha kaliteli ve profesyonel işler çıkartmak istiyorsanız Dijital Kameraları kullanmalısınız. Ancak fotoğraf makinesi satın almak geçmiş yıllara göre daha farklı bir deneyim sunuyor. Akıllı telefonlar günler geçtikçe gelişmeye devam ederken dijital kameralarda hızlı bir şekilde gelişiyor. Süper zumlu ve kendine özel avantajı bulunan bu modeller oldukça kaliteli ve profesyonel çekimler yapabiliyor. Sizler için en iyi 10 kamerayı listeledik.

1. Nikon D850

Galaxy S10 kamera özellikleri için yeni iddialar var!Galaxy S10 kamera özellikleri için yeni iddialar var!

Ful frame 45.7MP görüntü sensörü ile birlikte donatılmış olan bu kamera D850, 153 noktalı otomatik odaklama sistemiyle birlikte geliyor. Burst modu sayesinde saniyede 7 kare çekebilen bu kamera, geniş ISO aralığı ve 4K video kaydı ile öne çıkıyor. Ayrıca Optik vizör, LCD Ekran, çift kart yuvası, Bluetooth ve Wi-Fi özellikleri de yer alıyor. Nikon D850 kamerası, görüntü kalitesi, hızlı çekim ve tasarımıyla yılın en başarılı SLR kamera modelidir.

2. Sony a7 III

Sony a7 III, 24MP çözünürlüğe sahip Full frame BSI sensörü kullanıyor. Saniyede 10 kare görüntü kaydedebilen bu kamera, 5 eksenli stabilizasyon, 4K çekim yapabilen, sessiz çekim ve LCD ekran gibi özelliklere sahip. Bu cihazın ekranı değişken açılı değil ve kart yuvalarından sadece bir tanesi UHS-II destekliyor. Bu kamerada dahili flaş bulunmuyor.

3. Fujifilm X-H1

Fujifilm X-H1, elektronik obtüratörlü, mekanik kapaklı yapısıyla saniyede 14 kare yakalayabiliyor. 5 eksenli stabilizasyon sensörü ile donatılan kamera, 24MP APS-C sensörü, 200Mbps 4K çekim ile birlikte karşımıza geliyor. Bu özelliklerin yanı sıra, video günlüğü profili, hareketli LCD ekran, çift kart yuvası, monochrome bilgi ekranı, suya karşı dayanıklı yapası ile birlikte birçok özelliğe sahip. Fakat bu kameranın fiyatı maalesef çok pahalı. Ayrıca video kaydı esnasında bataryayı çabucak tüketiyor.

4. Nikon D500

Nikon D500 sağlam yapısıyla birlikte dikkatleri üzerine toplamayı başarıyor. Uçtan uca otofokus sistemi ile donatılan kamera, saniyede 10 kare yakalamayı sağlıyor. Yüksek ISO görüntü kalitesi, kolay kontrol düzeni, HDMI çıkışı, toz ve hava koşullarına dayanıklı tasarımı, hareketli LCD ekranı, XQD ve SD Kart yuvalarıyla kullanıcılar karşısına çıkıyor. Şirketin başarılı otofokus sistemini kompakt SLR gövdesine taşıyan Nikon, meraklıları ve profesyonelleri memnun edecek özellikler taşıyor.

5. Sony Alpha 6000

Bu kamera inanılmaz derecede hızlı otomatik odaklama özelliğine sahip. Saniyede 11 kare yakalayabiliyor. Ayrıca yüksek ISO görüntü kalitesi, hareketli ekranı, OLED vizörü ve NFC, Wi-Fi özelliklerini kullanıcılarına sunuyor. Kamerada dahili flaş bulunmuyor. Gövde içi flaş ve çok fonksiyonlu hot shoe sayesinde bu kamerayı farklı ekipmanlar üzerine bağlayabilirsiniz. Ayrıca bu cihaza uygulama indirebilirsiniz. 

6. Sony Cyber-shot DSC-RX100 III

Bu kamerada yüksek ISO performansı, 1 inç boyutundaki görüntü sensörü, net ve geniş diyafram aralığı sayesinde kullanıcılara mükemmel bir deneyim sunuyor. Saniyede 10 kare yakalayabilen bu kamera, büyük LCD ekranı, OLED vizörü, hızlı odaklama sistemi ve NFC, Wi-Fi bağlantı özellikleriyle dikkat çekiyor. Bu kameranın tek dezavantajı ise maalesef fiyatı oluyor. Ülkemizde oldukça pahalı. 

7. Canon EOS 800D

24MP çözünürlüğe sahip APS-C sensörü, 45 noktalı çapraz tip otomatik odaklama ile saniyede 6 kare çekebilme, AF değişken açılı LCD ekrana, canlı görünümde çift piksellik, Wi-Fi bağlantı seçenekleriyle donatılmış. Bu cihazın dezavantajı ise 1080p ile sınırlandırılmış video kaydı. Canon EOS 800D hem standart hem de canlı bir görünüm modlarına sahip gelişmiş otomatik sistemiyle eski model kameralara sahip kullanıcılara yükseltme için zorlayıcı bir sebep sunuyor.

8. Canon PowerShot Elph 190 IS

PowerShot Elph 190 IS 10x zum objektifi, optik stabilizasyon, NFC ve Wi-Fi bağlantı seçenekleri, üç farklı renk seçenekleriyle geliyor. Video kaydı 720p ile sınırlandırılmış durumda. ISO performansının ortalamanın üzerinde olduğunu söyleyebiliriz. LCD ekranın çözünürlüğü düşük. Fakat uygun fiyatlı kompak fotoğraf makinesi almak isteyenler için oldukça iyi bir seçenek.

9. Canon PowerShot SX60 HS

21mm'lik görüş açısına sahip 65x zum yapabilen bir fotoğraf makinesi olan Canon PowerShot SX60 HS, keskin görüntü sunan hareketli LCD ekranı, EVF vizörü, sürekli çekim modu, hot shoe bağlantısı, kolay kontrolleri, frame asistanı ile birlikte geliyor. Son derece geniş bir zum menzili objektifine sahip bu kamera ülkemizde pahalı sayılır. Profesyoneller için veya bu seviyeye geçecek olanlar için sınıfının en başarılı ara modelidir.

10. Olympus Tough TG-5

Olympus Tough TG-5, darbelere ve suya karşı dayanıklı tasarlanmış. Geniş diyafram aralığı sunan lensi oldukça hızlı odaklama yapabiliyor. Saniyede 20 kare yakalayabiliyor. Raw kayıt desteği, 4K video kaydı, GPS ve Wi-Fi kameranın öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor. Kamerada manuel mod bulunmuyor. Fakat hızlı yanıt vermesi, 4K video kayıt yapabilmesiyle, zorlu doğa koşullarında değil her yerde kullanabileceğiniz bir kameradır.


4K Çekim yapabilen aksiyon kamerası: EKEN H9R Plus WiFi 4K4K Çekim yapabilen aksiyon kamerası: EKEN H9R Plus WiFi 4K
Venus V6 kamera özellikleri ile çok iddialıVenus V6 kamera özellikleri ile çok iddialı
Galaxy S10'un arka kamerasına dair detaylar belli olduGalaxy S10'un arka kamerasına dair detaylar belli oldu

PAYLAŞ