2018'in En Değerli Şirketi Microsoft Oldu - Haberler - indir.com

2018'in En Değerli Şirketi Microsoft Oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-01 19:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

2018 yılı geride kalırken dev şirketlerden önemli rakamlar görmeye devam ediyoruz. Piyasa değeri 1 trilyon dolara ulaşan ilk iki şirket olan Apple ve Amazon 2018 yılını yine de geride tamamladılar. Bu kapsamda 2018’in en değerli şirketi Microsoft olmayı başardı. Yıl içerisinde finansal ve mali anlamda birçok ilki gördük. Teknoloji devi Apple Ağustos ayında yükselen hisseleri ile beraber değeri 1 trilyon dolara erişen ilk şirket olarak tarihe adını yazdırmıştı. E-Ticaret devi olan Amazon ise Apple’ın arkasından 1 ay sonra değeri 1 trilyon doları aşan ikinci şirket olarak tarihe girdi. Yılın finansal olarak en iyi ikilisi olarak gözüken Amazon ve Apple bu başarıları sonrasında sert bir düşüşe geçti.

Apple ve Amazon Düşüşe Geçti

Microsoft'un katlanabilir cihaz patenti görüldüMicrosoft'un katlanabilir cihaz patenti görüldü

1 Trilyon dolarlık değerin ardından Apple %32 Amazon ise %27 oranında bir değer kaybederek gündeme geldi. Bu kapsamda Apple 748.5 milyar dolar Amazon ise 734 milyar dolar piyasa değeriyle 2018’i tamamladılar. Yıla baktığımız zaman ise şaşırtıcı bir şekilde dünyanın en büyük yazılım şirketi olan Microsoft finansal anlamda yılı zirvede bitiren isim oldu. Piyasa değeri rakipleri karşısında hala 1 trilyon dolara erişmese de Microsoft 2018 yılını tam 780 milyar dolarlık değer ile en başarılı şirket olarak tamamladı. Değerler oldukça yakın olurken 2018 yılını dünyanın en değerli halka açık şirketi olarak Microsoft’u gördük.

Microsoft Office'i Ücretsiz Kullanmanın 6 Yolu

2018 yılında yaşananlardan sonra gözler 2019’da çevrilirken, bu noktada Apple’ın akıllı telefonlar anlamında nasıl atılımlar gerçekleştireceği merakla bekleniyor. Özellikle Güney Koreli şirket Samsung ve Çin’in yıldızı Huawei hızlı bir şekilde yükselirken Apple bu rakipleri karşısında nasıl bir hamle yapacak yakın zamanda göreceğiz. İlk olarak ise Şubat ayında Samsung’un yeni oyuncuları olan Galaxy S10 serisini sunması bekleniyor.  


Microsoft, yeni Office uygulamasını sunduMicrosoft, yeni Office uygulamasını sundu
Dünya yazılım devi Microsoft, Apple şirketini nasıl alt ettiklerini açıkladıDünya yazılım devi Microsoft, Apple şirketini nasıl alt ettiklerini açıkladı
Huawei, Apple'ı yine gerisinde bıraktıHuawei, Apple'ı yine gerisinde bıraktı

PAYLAŞ