2018'i Kötü Geçiren Şirketler Hangileri? - Haberler - indir.com

2018'i Kötü Geçiren Şirketler Hangileri?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-31 21:35:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Sosyal Medya

2018 yılını sonlandırırken bazı gelişmelerde beraberinde geliyor. Tüm firmalar 2018 yılını nasıl geçirdiğini ve genel bir analizini yapıyor. Ancak bugünkü haberimizde sizlerle 2018 yılını kötü geçiren 3 firmayı söyleyeceğiz. Gelin bu yılı kötü geçiren firmaları birlikte değerlendirelim. 

2018 yılı bazı firmalar için mutlu edici geçerken bazı firmalar için üzücü geçti. Bu sene Facebook, Google, Tiwitter ve Tesla gibi dev şirketler ciddi anlamda düşüş yaşadılar. Ancak öyle firmalar var ki bu dev firmalardan daha fazla düşüş yaşayarak 2018 yılını en kötü geçiren firmalar arasında yerini aldı. 

Snapchat

Bir zamanların efsanesi olan Snapchat, şirket sahibi Snap hakkında en çok şaşırılan olay en fazla daha ne kadar kötü gidebilir diye konuşulurken daha dibe gitmesi oldu. Firmanın hisse değerleri geçtiğimiz hafta yılın en kötü hisse değerlerini gördü. Bu hisse kaybı da 2 milyon kullanıcı kaybı yaşamasına neden oldu. Tüm bunlar olup biterken firma bu durumu düzeltmek adına herhangi bir çaba harcamadığı gibi gösterdiği boşvermişlik herkesi fazlasıyla şaşırttı. 

Yelp

2018 yılına girerken aten kötü bir şekilde giren Yelp, Avrupa Birliği'nin Google'a dava açması ile başlayan süreçte Yelp'in hisseleri buz gibi erimeye başladı. Gerçekleşen bu durum karşısında küçük hissedarlar çağresiz bir şekilde söylenmekten başka bir şey yapmadı. 2018 yılında Yelp hisseleri %33 oranında bir düşüş gerçekleşti. 

IBM

Büyük Mavi olarakta adlandırılan firma 3. çeyrekte değer kaybetmeye başladı. Esasında gerçekleştirdiği yatırımlar ile Blockhain, yapay zeka ya da kuantum hesaplama gibi çağımızın ve geleceğin argümanları olsa da aldığı borçlar ve aynı zamanda 2018 yılı öncesi son 5 yılda düzenli olarak düşüş yaşaması hissedarları ciddi anlamda korkuttu. Bu korkuda doğal olarak hisse değerlerinin düşüş yaşamasına neden oldu. 





PAYLAŞ