2018'e Göre 2019 Yılında Akıllı Telefon Satışları Düştü - Haberler - indir.com

2018'e Göre 2019 Yılında Akıllı Telefon Satışları Düştü

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-30 12:31:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

2019 ile beraber akıllı telefon sektörü genel satışlarda düşmeye devam ediyor. Küresel araştırma ve danışmanlık şirketi olan Gartner tarafından yapılan çalışmalar sonucunda 2019’un geride kalan ilk çeyreğinde 373 milyon adet akıllı telefon satışının gerçekleştiği ve bir önceki yılın aynı dönemine göre %2.7’lik bir düşüş olduğu gözüküyor. Özellikle son zamanlarda birçok marka ve şirket ile sorunlu olan Huawei ise 2019 yılının ilk çeyreğini en fazla satış yapan 2.marka olarak geride bıraktı.

Telefon Satışları Düşmeye Devam Ediyor

Huawei ABD'de Hukuk Savaşı BaşlattıHuawei ABD'de Hukuk Savaşı Başlattı

Gartner şirketinin araştırma müdürü olan Anshul Gupta tarafından yapılan açıklamada "Amiral gemisi akıllı telefonlara olan talep, sıradan akıllı telefonların çok ama çok altında kaldı." Sözleri dile getirildi. Ayrıca bu satış düşüşlerinin özellikle Samsung ve Apple gibi üst seviye üretici markaları oldukça kötü etkilediği belirtiliyor. Her yıl amiral gemisi modeller gerek kamera gerekse ekran tarafında büyük gelişimler yaşasalar da, bu durum fiyatlara hiç yansımıyor ve fiyatlar artış yaparak ilerlemeye devam ediyor. Satışların her geçen yıl gerilemesinin en büyük nedenlerinden birisi olarak ise yüksek fiyat etiketleri olarak gösteriliyor.

Çinli şirket Huawei’nin kendi işletim sistemine geçiş yapması ile beraber Google servislerinden yoksun bir şirket olacak. Bu noktada küresel pazardaki popülerliğinin etkileneceği ve rakamlarında düşme olabileceği tahmin ediliyor. Özellikle gelişmekte olan ülkelerin teknoloji pazarlarında markaların daha çok orta segment cihazlarının yoğun olarak satıldığı gözüküyor. Ancak amiral gemisi modellerin oldukça yüksek fiyat etiketinden ötürü orta seviye cihazlar kadar satış yapamadığı biliniyor. 2019’un ilk çeyreği ile beraber rakamlar böyle olurken, bu satış düşüşlerinin önümüzdeki dönemlerde nasıl ilerleyeceği oldukça merak ediliyor. Samsung orta segment cihazlar üretse de satışları gerileyen Apple beklenildiği gibi orta seviye bir iPhone çıkaracak mı yakın zamanda göreceğiz.


Huawei Krizinin Google'a Maliyeti Çok BüyükHuawei Krizinin Google'a Maliyeti Çok Büyük
Huawei, Samsung ve Apple Satışlarını Geçti!Huawei, Samsung ve Apple Satışlarını Geçti!

PAYLAŞ