2018'e Damga Vurmuş 6 Teknoloji Skandalı - Haberler - indir.com

2018'e Damga Vurmuş 6 Teknoloji Skandalı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-17 13:35:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

2018 yılı teknoloji anlamında yine bir hayli zengin geçmiş ve üretici markalardan birçok yenilik görmüştük. Ancak yenilik ve gelişimlerin yanı sıra teknoloji dünyasında 2018 yılı içerisinde yaşanmış olan birçok skandal da bulunuyor. Sosyal medya devi Facebook’tan arama motoru devi Google’a kadar birçok markadan yıla damgasını vurmuş olan skandallar yaşandı. Çeşitli aylarda yaşanan bu durumlar ile beraber 2018 yılına damga vurmuş olan teknoloji skandallarını sizler için derledik. Gelin şimdi yakın zamanda yaşanmış olan en büyük teknoloji skandallarına göz atalım.

2018’in Yaşanmış Teknoloji Skandalları

Google’ın Amerikan Savunma Bakanlığı İle Yaptığı Proje

Android telefonlar 5G teknolojisine geçiş yaparken, Apple sadece izleyecekAndroid telefonlar 5G teknolojisine geçiş yaparken, Apple sadece izleyecek

Google, kullanıcıların hayatını kolaylaştıran ve üst seviye bir kullanım deneyimine sahip olan arama motoru olarak biliniyor. Teknoloji dünyasının en büyük markalarından birisi olan Google, 2018’in Mart ayı içerisinde bazı haberler ile gündeme geldi. Bu kapsamda Google’ın Amerikan Savunma Bakanlığı ile gizli bir proje yürüttüğü ortaya çıktı. Bu proje ise savaş alanında kullanılacak bir yapay zeka olduğu ifade ediliyor. Oldukça skandal bir haber olarak gündeme gelen bu durumda daha fazla sivilin öleceği düşünceleri Google’ın marka itibarını bir hayli sarstı.

Sürücüsüz Uber Aracı Bir Kadını Öldürdü

2018 yılında daha yoğun olarak gördüğümüz sürücüsüz araç teknolojileri çeşitli skandallara sebebiyet verebiliyor. Bunlardan birisi olan Uber tarafından bir kişinin ölümüne sebebiyet olundu. Mart ayında Arizona’da yürümekte olan bir kadına Uber’in geliştirmiş olduğu sürücüsüz aracı çarptı ve bu durum ölümle sonuçlandı. Sürücüsüz araçları ilk insan öldürme vakası olarak gözüken bu durumda Uber geliştirmelerini sürdürüyor.

Mark Zuckerberg’in İfadesi Alındı

Sosyal medya devi Facebook’un CEO’su konumunda yer alan Mark Zuckerberg, yıla damga vuran açıklamalardan birisini gerçekleştirdi. Cambridge Analytica sorunlarından sonra Facebook’un verileri sızdırdığı ortaya çıkmış ve yoğun bir tepkiye sebep olmuştu. Sorumlu olarak Mark Zuckerberg gösterildi ve beş saatlik bir süreç boyunca CEO tarafından açıklamalar gerçekleştirildi.

Tweet Cezası Alan Elon Musk

Sahip olduğu Tesla şirketi ile bilinen isim Elon Musk yapmış olduğu garip hareketler ile dikkat çekmeye devam ediyor. Elektrikli otomobil teknolojisini geliştirmeye devam eden Tesla ve ekibi bu kapsamda 2018’in skandalları arasında yer alıyor. Elon Musk tarafından atılan bir tweet sonrasında bu durum Musk’a 20 milyon dolar ceza olarak geri döndü.

87 Milyon Facebook Kullanıcısını Kapsayan Cambridge Analytica

Kişisel veri skandalları arasında yer alan Facebook’un yaşamış olduğu Cambridge Analytica problemi sonrasında Facebook CEO’su Mark Zuckerberg ifade vermek zorunda kalmıştı. Bu kapsamda Facebook’un Mart 2018 ile beraber 87 milyon kullanıcının izinsiz bir şekilde bilgilerinin sızdırılması büyük bir skandala sebebiyet vermişti. Bu olay sonrasında tüm dünyada #DeleteFacebook kampanyası başlatıldı.

Google+ 500 bin Kullanıcı Bilgileri Sızdırılması

Eylül 2018 ile beraber ortaya çıkan haber ile beraber gündeme gelen Google, gerçekleşen bir yazılım hatasından ötürü 500 binden fazla Google+ kullanıcıların bilgileri ortaya çıkmış ve büyük bir skandala sebebiyet vermişti. Google ise konuyu örtpas etmeye çalışmış fakat başarısız olmuştu.


Trump'ın daveti üzerine teknoloji devleri Beyaz Saray'da buluşuyorTrump'ın daveti üzerine teknoloji devleri Beyaz Saray'da buluşuyor
2019 yılında, teknoloji dünyasını neler bekiyor?2019 yılında, teknoloji dünyasını neler bekiyor?
Boeing Türkiye'deki ilk Mühendislik ve Teknoloji Merkezi'ni açtı!Boeing Türkiye'deki ilk Mühendislik ve Teknoloji Merkezi'ni açtı!

PAYLAŞ