2018'de Yapılan Akıllı Saat Satışlarında Apple Zirveyi Bırakmadı - Haberler - indir.com

2018'de Yapılan Akıllı Saat Satışlarında Apple Zirveyi Bırakmadı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-15 09:45:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Akıllı saat pazarı büyümeye devam ediyor. Araştırma şirketlerinden birisi olan NPD Group'un açıkladığı rakamlara göre ABD tarafında yapılan akıllı saat satışları büyük bir ölçüde arttı. Bu artışta en büyük katkıyı Apple yaptı. 

Apple Netflix'e rakip sistemini Mart gibi tanıtacak

Apple Netflix'e rakip sistemini Mart gibi tanıtacakApple Netflix'e rakip sistemini Mart gibi tanıtacak

2018'de Yapılan Akıllı Saat Satışlarında Apple Zirveyi Bırakmadı

ABD'de 2018 yılında yapılan akıllı saatlerin toplam değeri, önceki yıla göre yüzde 51 arttı ve 5 milyar dolar seviyesine yükselmeyi başardı. Birim satışları ise yıllık bazda yüzde 61 yükselmeyi başardı. Özellikle dördüncü nesil Watch modelinin çıkışı ve daha sonra diğer Apple akıllı saat ürünlerinde fiyat düşüşü yaşanması, bu artışın en önemli faktörleri arasında bulunuyor. Ancak bu büyüme sadece Apple yüzünden olmadı. Apple şirketinin yanı sıra Fitbit ve Samsung gibi firmalarda akıllı saat satışlarının yüzde 88'lik bir kısmını oluşturuyor. NPD'nin açıkladığı rapora bakıldığında, Fossil gibi geleneksel model saat üreten şirketler, Garmin gibi yeni model üreticiler de büyümeye devam ediyor.

LTE bağlantısının akıllı saatlere gelmesi de bu büyümeyi hızlandıran faktörler arasında bulunuyor. NPD analistleri Weston Henderek, konu ile ilgili: "Akıllı telefon taşımadan bağlantı sağlayabilme imkanı, kullanıcıları cezbeden faktörlerin başında geliyor. Giyilebilir cihazlardan bildirim alınabilmesi, mesajlaşılabilmesi, akıllı ev eşyalarının kontrol edilebilmesi gibi imkanlar, kullanıcıların bu ürünlerin değerini anlamasını sağladı.

ABD’deki akıllı saat satışlarının artmasında 18-34 yaş arasındaki kullanıcıların ilgisi önemli bir rol oynuyor. Mevcut artışta bu yaş grubu yüzde 23’lük bir paya sahip. Apple ve diğer üreticilerin akıllı saatlere ekleyeceği yeni özelliklerle birlikte pazardaki büyümenin sürmesi muhtemel görünüyor."


AirPods kulaklıklar dönemine göre Apple'ın en çok satan 2. ürünü olduAirPods kulaklıklar dönemine göre Apple'ın en çok satan 2. ürünü oldu
Apple, Dokunmatik ve Yüz Tanıma Özellikli Macbook'ları Test EdiyorApple, Dokunmatik ve Yüz Tanıma Özellikli Macbook'ları Test Ediyor
Apple, eğlenceli müzik videolarıyla Apple, eğlenceli müzik videolarıyla "Memoji" yeteneklerini sergiledi

PAYLAŞ