2018 yılının en az güvenilen şirketleri - Haberler - indir.com

2018 yılının en az güvenilen şirketleri

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-27 16:10:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

2018 yılına damga vuran veri skandalları olayları doğrultusunda, yılın en güvenilmez şirketleri belli oldu.

İnternet ortamı ne kadar yarar sağlayan bir şey olarak görülse de bir o kadar kullanıcılarına zararı da dokunuyor. 2018 yılı, bu durumu somut örneklerle anlamamız konusunda etkili bir yıl oldu. Bilindiği üzere 2018 yılı içerisinde Facebook başta olmak üzere pek çok şirketin veri skandalı haberlerine tanıklık etti. Bu olaylar, yılın en çok patlak veren haberleri arasında yer aldı ve hala gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Bu haberler doğrultusunda, insanların güven duyduğu şirketlerin, halk arasındaki imajı da değişti. 2018 yılında pek çok şirket, o imajı kaybetti.

Facebook'u bırakmak için Whatsapp ve Instagramı da silmelisiniz!

2018 yılının en güvenilmez şirketi Facebook oldu

Dijital medya, özellikle 2018 yılı itibariyle kullanıcılar için bataklık haline geldi. Yaşanan veri skandalları olayları sonrasında, kullanıcılar artık dijital medyaya oldukça tedbirli yaklaşıyor. Birçok uygulama artık kişisel bilgilerimiz olmadan uygulamaya giriş yapmamıza izin vermiyor. Fakat bu uygulamalar daha sonrasında, bizim iznimiz olmadan kişisel bilgilerimizi üçüncü taraf uygulamalarla kullanabiliyorlar. 2018’de Facebook’un Cambridge Analytica skandalı ardından, başka şirketlerle alakalı da veri skandalları gün yüzüne çıkmaya başladı. Fakat hiçbiri, Facebook’un veri skandalını gölgeleyemedi. 2018’in en güvenilmez şirketi de Facebook oldu.

Araştırma şirketi Toluna tarafından ortaya konulan verilere bakılırsa, Facebook diğer uygulamalara kıyasla büyük bir farkla en güvenilmez şirket oldu. Yapılan ankete katılanların %40’ı, Facebook’a güvenmediklerini söyledi. Araştırma şirketinin verilerine göre, kullanıcıların Facebook’a olan güvensizliğinde, veri skandallarının yanı sıra Mark Zuckeberg ve Sheryl Sandberg tarafından yapılan açıklamaların da etkisi var. Toluna aynı zamanda Facebook’un, bugüne kadar seçilen en güvenilmez sosyal ağ olduğunu da söyledi. Anketin en güvenilirleri de %1’lik oranlarla Netflix ve Tesla oldu. %2’lik oranla Microsoft, onları takip ediyor.





PAYLAŞ