2018 yılında sonlandırılan 10 girişim - Haberler - indir.com

2018 yılında sonlandırılan 10 girişim

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-28 14:10:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

2018 yılında başarıyı yakalayan fakat hayata tutunamayan birçok girişime veda ediyoruz. Hizmet ürünleri farklı alanlarda faaliyet gösterse de her biri başarısızlık ile sonuçlandı.  Üstelik bu girişimler faaliyet alanları gibi birbirinden oldukça farklı. İşte 2018 yılında sonlandırılan 10 girişim

Yerli Girişim Minis Dünyada Bir İlke İmza Attı

Google+ ile birlikte Google'ın 15 başarısız girişimiGoogle+ ile birlikte Google'ın 15 başarısız girişimi

2018 yılında sonlandırılan 10 girişim

1- Airware

118 milyon dolar yatırım almasına rağmen Airwave, bir türlü hayata tutunamadı. Bu girişim, inşaat şirketleri, madencilik operasyonları ve işletmelerin drone kullanarak hasara karşı ekipmanları kontrol etmesi için çözüm sunuyordu. Şirket, Mitsubishi tarafından yatırım ve ortaklık ile Tokyo'da ofis açtı fakat 4 gün sonra aniden kapandı. Şirket yaptığı bir açıklamada pazarın olgunlaşmasının çok uzun sürdüğünü ve finansal kaynakların tükendiğini belirtti.

2- Blippar

131.7 milyon dolar yatırım almış olan Blippar, artırılmış gerçeklik sektörünün öncülerinden birisiydi. Fakat Airwave gibi AR pazarı henüz yeteri kadar olgunlaşmamıştı. Bu nedenle bu girişimde kullanıcı arayışı ararken çok hızlı para kaybetti. 

3- Bluesmart

Federal Havacılık İdaresinin uçuşlarda akıllı bavulu yasaklaması sonucunda bunun gibi birçok girişim hayata veda etti. Mayıs ayı içerisinde kapanan girişimin CEO'su Tomi Pierucci yeni yasaya oldukça kızgın.

4- Doughbies

500 Startups tarafından desteklenmiş olan bu Doughbies girişimi, aynı gün içerisinde kullanıcılara kurabiye teslimatı yapabiliyordu. Kurulduğu tarihten bu yana 760 bin dolar yatırım aldı. Kurucular ne kadar karlı işletme olsa da bu girişimi bırakarak yeni bir iş yapmaya karar verdi.

5- Lantern

21.5 milyon toplam yatırım alan Lantern, başarısız bir satın alma nedeniyle durdurulmak zorunda kalındı. Nicholas Bui LeTourneau ve Alejandro Foung tarafından kurulmuş olan bu girişim zihinsel sağlığa odaklanıyordu. Fakat girişim vadettiklerini kullanıcılara sunamadı. 

6- Lighthouse

Akıllı güvenlik kamerası ile 17 milyon dolar yatırım alan Lighthouse AI, doğal dil işleme sistemi ile kullanıcılara görsel arama teknolojisi sunuyordu. Fakat şirketin bu ay kapanacağı duyuruldu. Güzel bir iş başardıklarını fakat ticari alanda kaybettiklerini belirtildi.

7- Mayfield Robotics

Bosh'un parçası girişim Mayfield, tatlı mı tatlı bir robot olan Kuri'yi yaptı. 4 yıl boyunca Kuri'yi tasarlayan ve üreten şirket, Temmuz ayında üretimi durduracaklarını açıkladı.

8- Rethink Robotics

Endüstriyel robotlar pazarı içerisinde ön plana çıkan girişim, toplamda 149.5 milyon dolarlık yatırım aldı. Aldığı yatırımların karşısında kar edemeyen girişim, satın almanın iptal olması ile birlikte kapanmak zorunda kaldı.

9- Theranos

1.4 milyar dolar yatırım alan Theranos, kan testi içerisinde bir devrim yaratacaktı. Elizabeth Holmes'un 2003 yılında kurduğu bu girişim, dünyanın en genç milyarderleri arasına kendini zirveye taşıdı. 2015 yılında eleştirilere maruz kalan Theranos SEC soruşturmaya tabi tutuldu. Daha sonra dolandırıcılık yaptığı ortaya çıktı ve kapatıldı.

10-  Shyp

250 milyon dolarlık değerlemeye ulaşan girişim, deniş taşımacılığını amaçlıyordu. Talep üzerine deniz taşımacılığı şirketlerinin rağbet görmesinden de faydalanıyordu. Fakat istenen başarıyı bir türlü yakalayamadı. 


Apple, kadın girişimcileri kampa çağırıyorApple, kadın girişimcileri kampa çağırıyor
Galaxy S10'un kulaklık girişi olacakGalaxy S10'un kulaklık girişi olacak
Samsung Apple'la dalga geçerken Galaxy A8s ile kulak girişine veda ettiSamsung Apple'la dalga geçerken Galaxy A8s ile kulak girişine veda etti

PAYLAŞ