2018 Yılında Gündem Olacak Teknolojiler - Haberler - indir.com

2018 Yılında Gündem Olacak Teknolojiler

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-29 22:00:00
Editör : Volkan Deniz İkiz
Kategori : Akıllı Telefonlar

Hızla ilerleyen teknolojiye ayak uydurmak bir hayli zor. Teknolojinin gidişatına yön merak en büyük markalardan birisi olan Xerox, 2018 yılında gündelik hayatımızda kullanacağımız ve 2018 yılının gündem teknolojilerinden birisi olacak teknolojileri listeledi.

Yapay Zekâ (AI)

2017 Yılında daha fazla duymaya başladığımız Yapay Zekâ, 2018 Yılında artık çoğu insanın evinde kullanılacak ve standart hale gelecek. İnsanın kısa sürede yapamadığı veya zor bir şekilde yaptığı şeyleri yapay zekâlar daha hızlı bir şekilde yapacak.

Yapay Zeka

Giyilebilir Teknolojiler

2017 yılında yine gündeme gelen teknolojilerden biri de giyilebilir teknolojiler. 2017 yılında giyilebilir teknolojiler alanında yapılan çalışmaların genellikle prototip versiyonları veya basit giyilebilir teknolojileri gördük. Artık 2018 yılında standart hale gelmeye başlayacak bir diğer teknoloji de giyilebilir teknolojiler olacak.

Giyilebilir Teknolojiler

Basılı Elektronikler (Printed Electronics)

Adını sıkça duymaya başladığımız 3D yazıcılar artık 2018 yılında daha sık karşımıza çıkacak. Bakkaldan sakız alır gibi 3D basılı elektronik cihazlar çıkartabileceğimiz bir 2018 yılı bizi bekliyor.

Basılı Elektronikler

Nesnelerin İnterneti

Saatiniz, akıllı telefonunuz, evdeki buzdolabınız, kahve makineniz gibi çeşitli elektronik cihazların birbiri ile iletişim kurabileceği bir 2018 yılı bizi bekliyor. Örnek verecek olursak siz işten eve giderken yolda sadece akıllı telefonunuz ile klimanın ısısını ayarlayabilir, kahve makinanıza kahve hazırlamasını söyleyebilir, su ısıtıcınıza suyu ısıtmasını veya belirli bir derecede su ayarlamasını isteyebilirsiniz. Çok güzel değil mi?

Sanal ve Artırılmış Gerçeklik

Şu anda pilot adayları sanal ve arttırılmış gerçeklik teknolojilerini sık olarak kullanıyorlar. Artık 2018 yılında bir çok evde bulunması tahmin edilen Sanal ve Arttırılmış gerçeklik teknolojilerini herkes kullanıp uzak ülkelere veya şehirlere gitmeden tıpkı yan yanaymış gibi arkadaşlarınız ile sohbet edebileceksiniz.

Sanal ve Arttırılmış Gerçeklik

Bulut Depolama

Gitgide bulut depolama teknolojisi için yeni ürünlerini tanıtan firmalar çoğalıyor. Firmalar, insanların daha kolay ve hızlı bir şekilde dosya aktarımı sağlayabilmesi adına Bulut Depolama teknolojisi kullanımı artış gösteriyor.

Bulut Depolama

Akıllı Interaktif Dokümanlar

2018 yılında artık bir kâğıt üzerinde onlarca yüksek kalitede resmi tutabileceğiz. Mobil QR kodlar ve barkodlar sayesinde kâğıt üzerindeki kodları okutarak resimlerin en yüksek kaliteli hallerine saniyeler içerisinde erişebileceğiz.

Mobil Çalışma

Büyük şehirde yaşanan trafik sıkıntılarından dolayı çalışanların enerjilerinin düştüğünü herkes bilir. Artık 2018 yılı itibariyle şirketler çalışanlarının evde çalışmalarını destekleyecek.

Mobil Çalışma





PAYLAŞ