2018 Nesil iPhone'lardan İlk Bilgiler - Haberler - indir.com

2018 Nesil iPhone'lardan İlk Bilgiler

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-10-12 12:00:09
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple her yıl olduğu gibi bu senede büyük bir heyecan ile beklendi ve beklentileri birçok kişi için karşılarken karşılamadığı kitlelerde oldu. Şirket üç yeni iPhone modeli ile gelirken en çok dikkat çeken cihaz ise onuncu yıla özel çıkartılan iPhone X cihazı oldu. Ancak iPhone 8 ailesi ise önceki modeller ile neredeyse aynı olduğu için biraz hayal kırıklığı uğrattı diyebiliriz. Bu noktada gözler şimdiden 2018 model iPhone serisi için çevrildi diyebiliriz. Geçtiğimiz ay ile beraber tanıtılan yeni iPhone modelleri arasında çerçevesiz yapısı ile iPhone X dikkatleri çekerken önümüzdeki nesil iPhone'larda iPhone X'in devamının gelip gelmeyeceği merak konusu oldu.

Yeni nesil modeller ile alakalı dedikodular gelmeye başlarken, bu noktada 2018 yılında tüm iPhone'ların çerçevesiz ekran olarak piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu noktada ise tamamen aktif LCD ekranların incelenmesi yapılıyor diyebiliriz. Tıpkı Xiaomi Mi Mix 2 serisinde olduğu gibi tam ekran kaplı bir iPhone serisini 2018 yılında görebiliriz. Aktif LCD ekranların OLED ekranlara olan farkı ise en az bir tane büyük çerçeve bulunması olarak biliniyor. Ayrıca OLED ekranlara göre mali anlamda Aktif LCD'lerin daha ucuz olduğuda biliniyor. Apple ise bu sayede cihaz maliyetini düşürmüş olacak.

Diğer yandan önümüzdeki senenin iPhone serisinde 6.4 inç büyüklüğünden daha büyük bir iPhone'un piyasaya çıkması bekleniyor. Bu durumda iPhone 8 Plus'tan daha büyük bir kasa ile gelmeyecek cihaz ekran gövde oranı anlamında iyi bir performans sunabilecek. Bakalım 2018 yılında bizleri neler bekliyor göreceğiz.





PAYLAŞ