2018 model iPhone ve iPad Pro'lar, USB Type C hızlı sarj adaptörleri ile mi gelecek? - Haberler - indir.com

2018 model iPhone ve iPad Pro'lar, USB Type C hızlı sarj adaptörleri ile mi gelecek?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-03 15:20:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Herkesin merakla beklediği Apple'ın 2018 yılında çıkacak olan yeni modeli iPhone ve iPad'lerini kutusundan hızlı şarj destekli adaptör çıkacağı söylentisi git gide yayılıyor. Şayet bu söylenti gerçek boyuta dönüşürse Apple'ın 2018 modellerinin kutusunda büyük bir ihtimalle USB-C şarj aletlerini göreceğiz. Birçok teknoloji sitelerinden iPhone XI ve iPad Pro 2018 olarak nitelendirilen cihazlara ait olduğu ifade edilen, 18W USB -C şarj aletlerinin fotoğrafları paylaşılıyor. Asya merkezli Macotakara sitesinde dolaşan dedikodulara göre fotoğrafta yer alan aksesuar, Google'ın Pixel 2 ve Pixel 2 XL cihazlarında kullanılan aksesuarlara oldukça fazla benziyor.

Paylaşılan fotoğraf gerçek olmayabilir

9to5Mac, söz konusu olan fotoğraftaki aksesuarın sahte olabilme olasılığının da göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguluyor. Ancak fotoğraftaki şarj kablosunun boyutu iPhone'lar ile verilen 5W ve iPad'ler ile birlikte verilen 10w şarj aletlerinin arasında bir yerlerde gibi görünüyor. Bu sene beklenilen iPhone XI, iPhone 9 ve iPad Pro 2018 cihazlarında 18W şarj aleti ve Lightning-USB-C kablosu mevcut olabilir. Bu sayede bu cihazlar herhangi bir şekilde ekstra para ödemesi yapmadan hızlı şarj desteği sunacak. Ancak bu demek olmuyor ki bilgisayara da bu kabloyla bağlanabilirim. Bunun için kullanıcılar ek aksesuar alması gerekecek.

Geçtiğimiz yıl çıkan Apple serisinde hızlı şarj desteği mevcuttu

Geçen sene çıkan iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X'da hızlı şarj desteği mevcut. Fakat şunu belirtmek istiyorum ki bu özellikten faydalanmak isteyen kullanıcıların iki ayrı aksesuar alması gerekiyor. Bunun için öncelikle Lightning-USB-C kablosuna ihtiyaç olduğunu söyleyelim. Bu duruma ek olarak ayrıca 12 inç MacBook'lar ile birlikte verilen 12W USB-C şarj adaptörü de gerekenler listesinde yerine alıyor.





PAYLAŞ