2018 Model iPhone Üretimi Yavaşlatıldı - Haberler - indir.com

2018 Model iPhone Üretimi Yavaşlatıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-20 14:21:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple’ın büyük umutlarla 2018 model iPhone modelleri geçtiğimiz Eylül ayı ile beraber tanıtılmıştı. iPhone Xs, Xs Max ve XR olarak gördüğümüz bu modeller yenilikçi teknoloji ve iyileştirilmiş tasarım çizgileri ile çıkış yapmıştı. Eylül ayı ile beraber piyasaya giriş yapan bu modeller sonrasında XR cihazı ise Ekim ayı ile beraber pazardaki yerini aldı. Yeni yaşanan bir gelişmeye göre marka 2018 model iPhone cihazları için vermiş olduğu üretim siparişlerinde azaltmaya gitti. Özellikle iPhone XR modeline beklenen ilgiden az bir ilgi gelmesi sonrasında şirketin üretim ve siparişleri azalttığı düşünülüyor. Bu durumun Apple için kötü olduğu düşünülse de diğer yandan şirketin almış olabileceği bir iPhone stratejisi olduğu düşünceleri de yer alıyor.

iPhone Üretimleri Yavaşlatıldı

iPhone Ekran Kilidi Şifresini (Passcode) Kaldırmanın 3 YoluiPhone Ekran Kilidi Şifresini (Passcode) Kaldırmanın 3 Yolu

Özellikle Apple’ın son zamanlarda uyguladığı zamlar sonrasında fiyat sabit tutularak satış rakamları arttırılmak yerine cihaz başına elde edilen gelirin arttırmaya hedeflendiği gözüküyor. Geçtiğimiz çeyrete iPhone satışları yıllık oran baz alındığında artmamıştı. Ancak iPhone satışlarından elde edilen gelir yüzde 29 oranında bir artış başarısı sergilemişti. Bu durumda Apple’ın iPhone cihazları için uygulamış olduğu bir stratejisi olarak gözüktü. Ayrıca 2017 yılında pazara giriş yapmış olan iPhone X modelinin de satış performansı bir dönem gündeme gelmişti. Ancak 2018’in il çeyrek mali sonuçlarına göre iPhone X şirket gelirine yüzde 11’lik bir artış sağlamıştı.

iPhone X ile yaşanan bu durumun bir benzerinin ise XR içinde gerçekleşmesi bekleniyor. Bu noktada 2018 model iPhone modelleri en pahalı iPhone cihazları konumunda yer alıyor. iPhone satışlarında düşüşler yaşansa da gelir rakamlarının yüksek olması ve artmaya devam etmesinden ötürü şirketi etkileyecek bir durum söz konusu olmayacaktır. Bakalım yeni çeyrek ile beraber iPhone XR nasıl bir satış performansı sergileyecek göreceğiz.


Bir iPhone X, iOS güncellemesinden sonra patladı!Bir iPhone X, iOS güncellemesinden sonra patladı!
iPhone Cihazları İçin Kar Marjı Ciddi DüşüşteiPhone Cihazları İçin Kar Marjı Ciddi Düşüşte
Tumblr Yakında iPhone'lardan KaldırılabilirTumblr Yakında iPhone'lardan Kaldırılabilir

PAYLAŞ