2018 Instagram trendleri - Haberler - indir.com

2018 Instagram trendleri

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-05 10:50:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

2018 yılının Instagram trendleri neler birlikte göz atalım.

Sosyal medya platformları içerisinde en çok aktif kullanıcıya sahip platformlardan biri olan Instagram, kendini sürekli güncellemesi ile bilinen uygulamalar arasında yerini alıyor. 800 milyon aktif kullanıcı sayısına sahip olan platform, bu rakamı elinde tutmak ve daha da artırmak için her daim yeniliklere gidiyor. Birçok ünlü veya fenomenlerin aktif olarak kullandığı sosyal medya platformu olan Instagram, 18 ile 29 yaş aralığına daha çok hitap eden bir platform olarak kayıtlara düşüyor. Hem genç nfusa hitap eden hem de aktif kullanıcı sayısını elinde tutmak isteyen Instagram, her yıl kendine yeni trendler oluşturuyor. Peki 2018 trendleri neler gelin birlikte göz gezdirelim?

1- Tap to Edit

Instagram kullanan herkes şunu çok iyi bilir ki Instagram estetiğine sahip bir profil oluşturmak kolay ve kısa zamanda mümkün olmuyor. Instagram kullanıcıları hesaplarının genelinde Instagram bünyesinde mevcut olan efektlerle kendi profillerini oluşturmaya çalışıyorlar. Ancak fotoğraf çekimi esnasında filtreli fotoğraf çekinmek neredeyse çok nadir. Instagram ise bünyesine yüklenen fotoğrafları efektli olmasına dikkat ediyor. Platforma yüklemden önce efekt bölümünden geçiriyor fotoğrafları. Tap to Edit ise bünyesinde sunulan fotoğraflara tek tıklama ile hikaye geçişleri arasında fotoğraflara efekt ekleyerek Instagram’ın 2018 trendi olmayı başarıyor.

2- Hikayeler özelliği

Instagram kullanıcılarının hemen hemen hepsi anlık hikaye paylaşımını seven kullanıcılar. Bu akımın ilk öncüsü sayılan Snapchat bünyesinden kendi bünyesine direkt olarak aktaran Instagram, şu anda bu özelliğini çok iyi sunuyor ve kullanıcıları severek kullanıyor. 2018 senesinin Instagram trendi olarak ise yeni gönderi açıklamasına “Daha fazla bilgi için hikayemdeki linke tıklayın.” ya da “Daha fazla bilgi için gönderideki etikete tıklayın.” Seçenekleri Instagram’ın yeni trendi oldu. bu özellik sayesinde kullanıcılar arasında etkileşim daha da artmış oldu.

3- Retro takılmak

Bu senenin Instagram trendi popülerliğini hiçbir zaman kaybetmeyecek olan Retro takılmak. HUJI Cam tarzı Retro filtreler sunan uygulamaları kullanmanız sizin Instagram trendlerini yakından takip eden bir kullanıcı olduğunuzu gösteriyor.

4- Alışveriş gönderileri

Henüz Türkiye’de kullanıma sunulmayan bu trend, Amerika, Kanada, Brezilya, Avustralya, İspanya, İtalya, Fransa, İngiltere ve Almanya’da kullanıma sunulmuş durumda. Bu trend sayesinde sayfalar Instagram kullanıcılarına uygulama içerisinde ürün satışı yapabilecek.

5- Sıkça sorulan sorular

Bu özelliği aslında birçok alışveriş siteleri kullanıyor. Ancak hepsinde direkt olarak değilde SSS bölümü olarak sunuyor. Bu özelliğin amacı ise kullanıcılara sık sık sorulması istenen sorular yöneltilerek kullanıcıların cevaplamasını sağlamak. Bu özellik Instagram’ın 2018 trendi olmayı başarıyor.

6- Emojili anket

Instagram bünyesine henüz yeni dahil olmuş olan Emojili Anket, diğer anketlere göre daha akılda kalıcı ve eğlenceli oluyor. Bu özelliğe göre ise Instagram kullanıcıları diledikleri emojjiyi seçerek belirledikleri ankete göre çubuğu kaydırmalarını istiyor.

7- GIF

Instagram ile GIPHY’nin ortak çalışması sonucu oluşan ve bir trend haline gelen GIF özelliği, 2018 yılının başında kullanıma sunulmuştu. Paylaşılan hikayeleri renklendirmek için kullanılan GIF’ler hikayeleri daha eğlenceli hale getiriyor.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ