2018 Elektronik Trend Ürünler Açıklandı! - Haberler - indir.com

2018 Elektronik Trend Ürünler Açıklandı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-07 17:35:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Donanım

2018 Yılında kullanıcılar tarafından en çok dikkat çeken ve en çok satın alınan elektronik ürünler belli oldu. Yeni yılda kullanıcılar kablosuz ürünlere oldukça ilgisinin arttığını satın alma oranlarında belli ediyor.

2018 Trend Raporları ile ortaya çıkan istatistiklere göre, kablosuz ürünler son zamanlarda oldukça dikkat çekiyor. Taşınabilir özelliğiyle dikkat çeken kablosuz hoparlörlere talep 2019'de geçen yıllara göre %106 oranında arttı. Kablolu kulaklıkların kabloları sürekli birbirine karışıyor ve çözmek zaman alıyorken kullanıcılar kablosuz kulaklıklara yönelerek geçtiğimiz yıllara göre %82 daha fazla kablosuz kulaklık kullanmayı tercih etmiş. Kablosuz oyun konsollarında ise %32 artış oluyor.

2018'in En Değerli Şirketi Microsoft Oldu2018'in En Değerli Şirketi Microsoft Oldu

PlayStation 4 Zirvede!

2018 yılı içerisinde en çok sepete koyulan oyun konsollarından birincisi PlayStation 4 olduğu açıklandı. PS4 ile birlikte oyun bilgisayarları, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360 ve Nintendo ürünleri de oldukça popüler. En çok satan bilgisayar oyunlarında yılın oyunu olarak seçilen isim God of War ve Red Dead Redemption 2 oldu. Geçtiğimiz yıllara göre oyun konsollarına ilgi ise %20 arttı.

Alışveriş aralığı ortalama ise 25-35 tarafından yapılırken, en çok İstanbul'dan alışveriş yapıldı. Bu İl'in peşini Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli ve Antalya takip ediyor.

Bilgisayarlara Olan İlgi Katlandı!

Bilgisayar kategorisinde ise %50'ye varan oranda artış gerçekleşti. Bu kategoriden en çok alışveriş 25-35 yaş aralığında, İstanbul İlinden oluyor. Sıralamanın devamında Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Antalya, Konya, Tekirdağ, Muğla ve Balıkesir bulunuyor. En çok satılan ürün klavye ve mouse çevre birimleri olurken, veri depolama, aksesuarlar, yazıcı, bilgisayar bileşenleri, bilgisayarlar, ağ/modem ve yazılım ürünleri de oldukça tercih edilen ürünlerden.

Telefon Satışları Yükselişte!

Geçtiğimiz yıl verilerine göre telefon 2018 yılında %100'e varan bir artış gösteriyor. Telefon kategorisine en çok ilgi 25-35 yaş aralığında, İstanbul ilinden oluyor. Sıralamanın devamında ise Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Antalya, Konya, Muğla ve Tekirdağ bulunuyor. 2018 Yılının en çok tutulan telefon aksesuarları ise bluetooth kulaklık ve mobil oyun aksesuarları oldu.

Liste, Türkiye tabanlı e-ticaret platformu olan Hepsiburada tarafından, kullanıcıların sepet ve alışveriş popülerliğine göre sıralanmış ve açıklanmıştır.


Spotify’a göre Türkiye müziğinde 2018 nasıl geçti?Spotify’a göre Türkiye müziğinde 2018 nasıl geçti?
2018 ile beraber veda ettiklerimiz neler?2018 ile beraber veda ettiklerimiz neler?
Steam 2018 yılının en çok satanlarını paylaştıSteam 2018 yılının en çok satanlarını paylaştı

PAYLAŞ