2014'ün En İyi Tasarımına Sahip iOS Uygulamaları - Haberler - indir.com

2014'ün En İyi Tasarımına Sahip iOS Uygulamaları

Tahmini Okuma Süresi : 8 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Apple, kendi platformunda geliştirilen ve en iyi tasarıma sahip olan uygulamalara verdiği Apple Design Awards ödüllerinin bu yılki kazananlarını açıkladı.

Fonksiyonellik, teknik beceri, ender görsel tasarım ve kullanıcı deneyimini zenginleştirecek özelliklerin kriter olarak alındığı Apple Design Awards 2014'de iOS platformunun imkanlarından en iyi şekilde yararlanarak hazırlanan ve ödüllere hak kazanan uygulamaları aşağıda bulabilirsiniz.

SkyGuide

SkyGuide

Gökyüzü rehberi olarak da adlandırabileceğimiz SkyGuide, Fifth Star Labs tarafından geliştirilmiş. Uygulama gökyüzündeki yıldızları, gezegenleri ve uyduları cihazınızın kamerasından yararlanarak bulabilmenizi sağlıyor. Uygulamada bulunan arama fonksiyonunu kullanarak da gökyüzünün dünü, bugünü ve yarınını görebiliyorsunuz. Ayrıca el yapımı illüstrasyonları da içerisinde sunan uygulama detaylı tarihi bilgileri de sunabiliyor.

Day One

Day One

iOS için günlük tutma uygulaması olarak tasarlanan Day One, Bloom Bullet girişiminin bir eseri. Anahtar kelimeler oluşturma özelliğine sahip olan uygulama sayesinde yazdığınız notları gizleyebilir, günlük istatistikleri otomatik olarak takip edebilir ve hashtag'ler aracılığıyla paylaşımlarda bulunabilirsiniz. 

Storehouse Visual Storytelling

Storehouse Visual Storytelling

Sosyal bir paylaşım uygulaması olarak Storehouse tarafından geliştirilen Storehouse Visual Storytelling, kullanıcıların mizanpajlar hazırlamalarını sağlayarak sosyal medyada paylaşmalarına imkan tanıyor. Kendi içerisinde büyük bir topluluğa da sahip olan uygulama ayrıca kullanıcıların görsel, metin ve video kullanarak hikaye oluşturmalarını ve de bunları paylaşımlarını amaçlıyor.

Monument Valley

Monument Valley

ustwo Studio tarafından geliştirilmiş bir bulmaca oyunu olan Monument Valley, tasarımında kullanılan ve oyuncuların çözmeleri gereken yüzlerce illüstrasyon bulmacayı içerisinde bulunduruyor. Oyuncuların izometrik bir görüş açısına sahip oldukları oyunda görsel yeteneklerin kullanılması ve bulmacaların çözülmesi amaçlanıyor.

Cinemagraph Pro

Cinemagraph Pro

Hayatımıza yeni giren ve iki boyutlu flixel adı verilen grafikleri oluşturmak için geliştirilen Cinemagraph Pro, Flixel Photos'un sunduğu oldukça profesyonel bir araç. Durağan ya da hareketli grafiklerin hibrid şeklinde kullanılmasını sağlayan uygulama ayrıca yeni teknikler geliştirmek içinde kullanılabiliyor.

Threes

Threes

Sirve tarafından geliştirilen Threes, oyuncuların 4x4'lük bir platform üzerinde bulunan sayıları üst üste getirerek ikiye katlayarak en yüksek puana ulaşmaya çalıştıkları bir bulmaca oyunu. Göz yormayan grafikleri ve sadeliği ile ön plana çıkan Threes incelememize buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Device 6

DEVICE 6

60'lı yılların polisiye hikayelerinden esinlenilerek Simogo tarafından hazırlanmış olan Device 6, gizemli olayları çözmeye çalışacağınız oldukça sürükleyici bir oyun. Oyunda hafızasını kaybeden Anna adlı bir kadına yardım ederek, ıssız bir adada yaşanan gizemli olayları çözmeye çalışacak ve Anna'nın hafızasını geri getirmek için çabalayacaksınız.

Blek

Blek

Şekillerle oynanan bir tür bilmece oyunu olarak Kunabi Brother tarafından geliştirilmiş Blek, minimalist tasarımı ve oyuncuların hem sağ hem de sol beyinlerini çalıştırdığı iddiasıyla ortaya çıkan ender oyunlardan birisidir. Tamamıyla zeka gerektiren oyunda temel amaç, yolunuzun üzerinde bulunan kara deliklerden kaçarak tüm renkli daireleri toplayabileceğiniz çizgi çizmek.

Leo's Fortune

Leo's Fortune

64 bitlik görselliğiyle dikkat çeken Leo's Fortune, konsol oyun platformunun özelliklerini mobile taşıyan oldukça keyifli bir macera oyunudur. Kendine özgü hikayesiyle ön plana çıkan oyunda Leopold adlı bir karakteri kontrol ederek hırsızlar tarafından çalınan altınların peşine düşecek ve hırsızların bıraktıkları izleri takip ederek altınlara ulaşmaya çalışacaksınız. Oyundaki asıl amaç ise hırsızları yakalamak.

Yahoo News Digest

Yahoo News Digest

Yahoo tarafından haber uygulaması olarak geliştirilen Yahoo News Digest, kullanıcı dostu arayüzüyle dikkatleri çekiyor. Farklı kaynaklardan aldığı haberleri tek bir noktada toplayarak kullanıcılara sunan uygulama 'atom' adlı özelliği kullanarak kullanıcılara, alıntı, video, görsel ve infografikleri sunabiliyor.

Teachley Addimal Adventure

Teachley Addimal Adventure

Çocuklara öğrenmeyle ilgili yapılan araştırma sonucunda hazırlanan Teachley Addimal Adventure, Anaokulu düzeyindeki çocuklardan ikinci sınıfa kadar olan çocuklara kullanılabilen bir sosyal öğrenme uygulaması. Uygulama sayesinde çocuklar hem eğlenebiliyor hem de bu sayede matematiği daha kolay öğrenebiliyorlar.

PanoPerfect

PanoPerfect

Son derece eğlenceli bir sosyal paylaşım uygulaması olan PanoPerfect, kullanıcıların iPhone üzerinde oluşturdukları panoramik fotoğrafları arkadaşlarıyla paylaşabilmelerine, bu fotoğrafları yorumlamalarına ve yorumlara cevap verebilmelerini sağlıyor. Kendi içerisinde bir topluluğa da sahip olan uygulama kullanıcılara, diğer kullanıcıları takip etmelerine de imkan tanıyor.

Apple'ın WWDC'de her yıl düzenli olarak verdiği Apple Design Awards 2014 ödüllerine layık görülen bu uygulamaları aşağıdaki bağlantılar üzerinden iPhone ya da iPad cihazlarınıza indirebilirsiniz.





PAYLAŞ