200 Megapiksel kameralı telefonlar geliyor! - Haberler - indir.com

200 Megapiksel kameralı telefonlar geliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-04 18:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyanın akıl almaz bir şekilde gelişmesi ile beraber akıllı cep telefonlarında çok ciddi gelişmeler ile karşı karşıya gelir olduk. Son zamanlarda üretilen akıllı cep telefonların en çok dikkat çeken özelliklerinden biri de elbette ki kameralarıdır. Snapdragon Teknoloji Zirvesi Maui etkinliği hızla devam ederken, etkinlik kapsamında gelen açıklamaların her biri gündemde yer alacak niteliktedir. Şöyle ki Qalcomm Snapdragon 865, 200 Megapiksel kamera özelliğine sahip olan telefonlar için destek vereceğini açıkladı. 

200 Megapiksel kameralı telefonlar için destek geliyor

Snapdragon 865, 200 MP'lik kameralı özelliğine sahip olan telefonlar için destek vereceğini etkinlik kapsamında açıkladı. Bugün itibariyle Maui'de hızlı bir şekilde başlatılan etkinlik kapsamında ele alınan konular hakkında dikkat çekici haberler gelmeye devam ediyor. Qalcomm tarafından tanıtımı gerçekleştirilen ultrasonik parmak izi sensörü 3D Sonic Max'de oldukça dikkat çeken bir ürün oldu. Bunun akabinde ise 200 Magapiksel kamera özelliğine sahip olan akıllı cihazlar hakkında da dikkat çekici açıklamalar yapıldı. 

Etkinliğin ilerleyen süreçlerinde Qualcomm tarafından üretilen Snapdragon 865 ve Snapdragon 765 işlemcilerin de tanıtımı gerçekleştirilecek.  Fakat söz konusu bu ürünlerin tanıtımı yapılmadan önce açıklaması yapılan 200 MP kamera destekli telefonların açıklaması, bu yılın en popüler konularından biri olacağını gösteriyor. Konu ile ilgili şirket sözcüsü Snapdragon 865'in 200 Megapiksel'e kadar tüm sensörleri destekleyerek kullanıcılarına kusursuz bir kullanım sunacağını söyledi. Akıllı cep telefonu konusunda dev isimler olan Samsung ve Apple gibi baskın isimler, ürettikleri akıllı cihazlarda ana kameraları için genellikle 12 ya da 16 Megapiksel sensör kullanmayı tercih ediyorlar. Fakat Apple ve Samsung'un aksine 48 Megapiksel kameraları tercih eden Huawei, Oppo ve diğer markalar da orta seviye akıllı cep telefonlar ile karşımıza çıkıyor. 

Elde edilen bilgilere baktığımızda yeni yılda akıllı cep telefonu üreticileri arasında adeta Megapiksel yarışı başlayacak gibi gözüküyor. Çinli akıllı cep telefonu üreticisi Xiaomi de Snapdragon Teknoloji Zirvesi etkinliğinde Snapdragon 865'in 200 Megapiksel kapasitesini benimseyeceğini belirtti. Bunun yanı sıra aynı zamanda 2020 yılı için beklettiği Mi 10 adlı akıllı cihazın da Qalcomm'un Snapdragon 865 işlemci sistemini kullanacağını dile getirdi. Bu bilgilerin yanı sıra etkinlik boyunca 5G teknolojisi hakkında da önemli açıklamaların yapılacağı dile getirildi. 

 

 





PAYLAŞ