2. Nesil Chromecast için 7 mükemmel ipucu - Haberler - indir.com

2. Nesil Chromecast için 7 mükemmel ipucu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-29 22:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

2. nesil Chromecast için verimliliği arttırmak adına bu ipuçlarını kullanabilirsiniz. Google tarafından yeni güncellemeler ile çok daha yetenekli hale gelen 2. Nesil Chromecast için 7 mükemmel ipucu.     

Yeni tasarım değişikliği

2. Nesil Chromecast ile birlikte en büyük değişiklik tasarımda yapıldı. Uzun bir USB bellek gibi görünen önceki sürümden farklı olarak yeni versiyon daha oval hatlara sahip. Önceki versiyonun özellikle dar alanlarda yarattığı kullanım zorlukları nedeniyle iletmiş olduğu şikayetler, Google cephesinden olumlu yanıt görmüş gibi görünüyor. Yeni model ile birlikte tasarımı daha da küçülterek minimal hale getiren Chromecast, HDMI bağlantı noktası ile kolayca bağlantı sağlayabiliyor. Ancak yeni tasarım ile birlikte gövdede yer verilen özel manyetik alan, Chromecast için en büyük yeniliklerden birisi. Bu sayede taşıma aşamasında ya da kullanılmayacağı noktalarda Chromecast’i bir metale sabitlemek oldukça kolay.

Spotify'ın masaüstü sürümüne Chromecast özelliği geldiSpotify'ın masaüstü sürümüne Chromecast özelliği geldi

Hız

2. nesil Chromecast, önceki versiyona göre çok daha yetenekli. Üstelik yeni versiyon ile birlikte arka planda önbellek işlemlerini yapmaya başlayan Chromecast, oyun ve benzer içeriklerde bir sonraki bölümü içeriğe alma imkanı sunuyor. Bu sayede kesintisiz bir oynatım desteği ile yeni versiyonda gelişmiş bir deneyim elde edebilmek mümkün.

Uygulama desteği

İlk versiyonda yaşanan uygulama kısıtlamaları, 2. nesil ile birlikte büyük oranda ortadan kaldırılmış durumda. Yeni bir medya denetleyicisi ile desteklenen Chromecast, artık Hulu ve Netflix gibi çok sayıda internet medya hizmetiyle uyumlu. Daha fazla özellik için ise Chromecast’te yer alan Uygulama Al sekmesini kullanmak yeterli.

Teklifler

Chromecast ile birlikte kullanıcılara kullanım süresi boyunca artık bir dizi yenilik sunulacak. Promosyonlar, indirimler ve ücretsiz teklifler gibi çeşitli fırsatlar özel bildirim ekranlarıyla aktarılacak. Bu teklifler için üstelik yeni versiyonda özel bir ekran açılmış durumda. Menüyü sık sık kontrol ederek Play Store üzerinden ücretsiz / indirimli filmler, Google hizmetlerine abonelik fırsatlarından yararlanabilirsiniz.

Özelleştirme seçeneği

Arka plan için artık daha fazla seçenek ve kişiselleştirme seçeneği mevcut. Chromecast’ta yer alan üç noktalı menüyü açarak, arka plan seçeneklerine göz atabilirsiniz.

Sunumlar

Google Slaytlar için Chromecast desteğini alarak sunumlarınızı artık çok daha kolay bir şekilde kullanabilirsiniz. İşlevselliği ve erişilebilirliği arttıran Google, bu konuda ciddi bir hamle yapmış durumda.

Oyun Uyumluluğu

Chromecast, oyun oynamayı seviyorsanız artık çok daha yetenekli. Google tarafından Chromecast destekli oyunlara özel kütüphane oluşturulduğundan dolayı bu kütüphaneye mutlaka göz atmalı ve içerikleri denemelisiniz.



PAYLAŞ