2 boyutlu fotoğrafları 3 boyutlu modellere çevirenyapay zeka: Nvidia DIB-R - Haberler - indir.com

2 boyutlu fotoğrafları 3 boyutlu modellere çevirenyapay zeka: Nvidia DIB-R

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-11 13:29:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Nvidia şirketi DIB-R adlı yeni bir yapay zeka teknoloji geliştirerek gündem de yer aldı. Söz konusu bu yapay zeka teknolojisi sayesinde kullanıcılar 2 boyutlu fotoğraflar analiz ederek 3 boyutlu modeller haline getirilmesini sağlıyor. Şöyle ki şirket bu yapay zeka teknolojisi sayesinde robotik ve oyun sektöründe de önemli düzeyde yenilikler sağlayacağını dile getirdi. Yapay zeka teknolojisi zaten halihazırda oldukça yaygın olup üreticiler tarafından ürünler üzerinde kullanılmaya başlandı. Görüldüğü üzere yapay zeka teknolojileri günümüzde artık neredeyse her alanda karşımıza çıkar oldu. Teknolojik alanda etkin olan şirketler son zamanlarda yapay zeka teknolojilerine önemli ölçüde bütçe ayırarak yapay zeka teknolojilerini kendi ürünlerinde kullanmaya yönelik hareket ediyorlar. 

Birçok şirket gibi Nvidia da, yapay zeka teknolojileri konusunda sınırlarını zorlayarak neler yapacaklarının gösteren bir ürün ile karşımıza çıkıyor. Nvidia tarafından geliştirilen bu teknoloji, iki boyutlu fotoğrafların üç boyutlu modellere dönüştürmek konusunda usta bir performans sergileyecek. Nvidia şirketinin DIB-R şeklinde adlandırdığı bu yapay zeka teknolojisi, insan gözünün çalışma prensibi doğrultusunda çalışıyor. DIB-R adlı yapay zeka teknolojisi herhangi bir nesnenin 2 boyutlu analizini yaparak elde ettiği bu analiz sonucunda 3 boyutlu modeller oluşturarak kullanıcılara kusursuz bir görüntü sağlıyor. Şirket tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamalara baktığımızda DIB-R teknolojisi bir çok alanda faydalı işler yapmanız konusunda yanınızda olacak. DIB-R teknolojisi, meyve, hayvan, ağaç ya da herhangi bir nesneyi 2 boyutlu şekilde algılamak konusunda profesyonel bir performans sergileyecek. 

Nvidia, MacBook'lardan 7 Kat Daha Hızlı Olduğunu İddia Ettiği Dizüstülerini TanıttıNvidia, MacBook'lardan 7 Kat Daha Hızlı Olduğunu İddia Ettiği Dizüstülerini Tanıttı

DIB-R yapay zekası ile oyun grafikleri geliştirilecek

Gelişen teknoloji ile beraber yapay zeka teknolojisi her alanda kendini gösterir hale geldi. Nvidia şirketi tarafından geliştirilen DIB-R adlı yapay zeka teknolojisi birçok alanda aktif olarak kullanılacağı gibi aynı zamanda oyun grafikleri konusunda da üstün bir performans sergileyecek. Şöyle ki DIB-R teknolojisi, birçok sektörde kullanılmasının yanı sıra özellikle de robot teknolojisi ve video oyun sektöründe oldukça faydalı işler sunacak. Öyle ki bu teknolojik ürünün tam anlamıyla işlevsel hale gelmesi ile beraber geliştiriciler, kalem yardımı ile beraber çizdikleri tasarımları saniyeler içerisinde 3 boyutlu hale çevirerek kullanıcılara profesyonel bir kullanım sunacak. Bu sayede video oyun sektöründe işler her zamankinden daha da kolay bir hal alacak. 

Konu ile ilgili yapılan açıklamalara göre DIB-R adlı teknolojinin robotik dünyada da ciddi ölçüde etkili olacağı ön görülüyor. Şöyle ki DIB-R adlı ürünün robotik dünyaya entegre edilmesi ile beraber robotlar, gerçek dünya ile ilgili verileri çok daha doğru bir şekilde algılayacak gibi gözüküyor. Fakat, robotların bu özellik ile beraber gelişmesi için ciddi bir zamanın geçmesi gerektiği düşünülüyor. Nvidia şirketinin, söz konusu bu yeni yapay zeka teknolojisi yalnızca robotik ve video oyun sektöründe etkili olmayacak. Bunun yanı sıra aynı zamanda bu teknolojinin tüm mobil uygulamalar üzerinde de etkili bir şekilde kullanılacağı düşünülüyor. Hatta özellikle resim ve çizim ağırlıklı uygulamalar bu teknoloji ile daha da profesyonel bir boyut kazanabilir. 

 


EA'den Nvidia'ya Rakip Bulut Tabanlı Oyun SistemiEA'den Nvidia'ya Rakip Bulut Tabanlı Oyun Sistemi
Nvidia RTX Super Ekran Kartlarının Fiyatları AçıklandıNvidia RTX Super Ekran Kartlarının Fiyatları Açıklandı
Nvidia GPU'larını Samsung Üretecek!Nvidia GPU'larını Samsung Üretecek!

PAYLAŞ