18 yaşından küçük Instagram kullanıcıları için yeni kurallar - Haberler - indir.com

18 yaşından küçük Instagram kullanıcıları için yeni kurallar

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-19 13:04:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Son dönemlerde yaptığı düzenlemelerle kullanıcı deneyimini en üst seviyelere çıkarmayı amaçlayan Instagram’dan 18 yaşının altındaki kullanıcılar için önemli bir düzenleme geliyor.

Bildiğiniz üzere tablet, telefon ve bilgisayar gibi araçların kullanımı oldukça küçük yaşlara inmiş durumda. Ve sosyal medya platformları yararlı içerikleri barındırdığı kadar, zararlı içeriklerde barındırmakta. Özellikle 15 yaşının altındaki çocuklar, sosyal medya idolleri ve edindikleri yanlış bilgilerle büyüyor. Örneğin bir zayıflama ürününe karşı yetişkinler temkinli davranırken yaşı küçük kullanıcılar daha hevesli olabiliyor. Bunun yanı sıra fenomenlerin verdiği beslenme tavsiyeleri henüz gelişim sürecinde olan küçük kullanıcıların sağlığını yakından tehdit edebiliyor. 

Detaylı Instagram 2019 verileri açıklandı!Detaylı Instagram 2019 verileri açıklandı!

Instagram reklamları küçük kullanıcıları kötü etkiliyor!

Instagram hikayelerde sessiz sedasız yapılan yeni güncelleme

Son verilere göre günlük 500 milyonu aşkın aktif kullanıcı sayısına sahip olan platform, dünyanın en çok tercih edilen sosyal medya ağlarından biri. Birçok sosyal medya uygulamasında olduğu gibi Instagram’da da kullanıcı profili oluşturmak için herhangi bir yaş sınırı da bulunmuyor. Ve bu durumda ne yazık ki çocuk kullanıcıların günden güne artmasına neden oluyor. Zayıflama ürünleri, cilt bakım ürünleri gibi ürünlerin satıcıları potansiyel alıcılara erişmek için Instagram reklamlarından ve fenomenlerle pazarlamadan yararlanıyor. Buda kullanıcıların bu ürünlerle ilgisi olmasa bile sayfada dolaşırken karşılarına çıkmasını sağlıyor.

Platformda bir süredir tartışmalara neden olan bu reklamlar artık 18 yaşının altındaki kullanıcıların karşısına çıkmayacak. Küçük yaştaki kullanıcıların artmasıyla birlikte, Instagram’ın reklam politikasıyla ilgili tartışmalarda gündeme gelmeye başlamıştı. Küçük yaştaki kullanıcıları onlara zarar verebilecek ürün ve içeriklerden korumak isteyen platform gün itibariyle algoritma değişikliğine gitmeye karar verdi. Fenomenlerle ürün pazarlama Instagram’ın kendi reklam politikasında yer almasa da, birçok satıcı ve yüksek takipçili profil hesapları bu yöntemlere başvuruyor. Bu alanda küçük kullanıcıları bu tarz içeriklerden koruyacak olan Instagram bazı durumlarda reklamın tamamen kaldırılabileceğini de dile getirdi.

Yeni düzenlemeyle fenomenleri reklamlardan caydıracak mı?

Instagram Keşfet tamamen yenileniyor

18 yaşının altındaki kullanıcıları zararlı içeriklerden korumak için yapılacak olan bu düzenleme hem Instagram, hem de Facebook için geçerli olacak. Bu yeni düzenlemenin Instagram’ın beğeni kaldırma özelliğiyle de ilgili olduğunun altını çizelim. Instagram topluluk kurallarının başında yer alan Emma Collins, yaptığı bir açıklamayla, şirketin platformu herkes için pozitif bir alana dönüştürmeyi ve kullanıcıların üzerindeki baskıyı azaltmayı amaçladıklarını dile getirdi. Kullanıcıların üzerindeki oluşan baskıyı da azaltmak istediklerini dile getiren Collins, Kardashian kardeşler ve Kylie Jenner gibi ünlüler başta olmak üzere tanıtım yaptıkları ürünlerin çoğunda kullanıcıları “hızlı kilo kaybına yönlendiren” ürünlerin tanıtımını yapmalarını eleştirerek yeni kural sayesinde artık fenomenlerin bu tip reklamlar yapmasının da azalmasını beklediklerini açıkladı. Şimdilik sadece paylaşımlar ve reklamlar için geçerli olan bu kural ilerleyen dönemlerde yeni bir düzenlemeyle hikayelere de getirilebilir.


İlgili uygulamalar
Instagram bu defa TikTok'tan esinlendiInstagram bu defa TikTok'tan esinlendi
Artık herhangi bir araç kullanmadan Instagram gönderi zamanlama yapabileceğizArtık herhangi bir araç kullanmadan Instagram gönderi zamanlama yapabileceğiz

PAYLAŞ