16 inç MacBook Pro Türkiye fiyatı ve özellikleri - Haberler - indir.com

16 inç MacBook Pro Türkiye fiyatı ve özellikleri

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-13 22:03:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Apple tarafından 16 inç MacBook Pro modeli resmi olarak tanıtıldı. Cihazın tanıtımı ile beraber teknik özellikleri ve Türkiye fiyatı da belli oldu. Kullanıcılar tarafından uzun bir süredir beklenen 16 inçlik MacBook modeli 15 inç modellerini yerini alacak. Tasarımsal olarak ekran çerçeveleri inceltilen model genel yapısı ile aynı tasarımla geliyor. “Magic Keyboard” adlı aydınlatmalı klavyesi ile dikkat çekiyor. Eski modellerde yaşanan bu klavye sorununu çözecek olan model dokunmatik TouchBar ve Touch ID ile beraber geliyor. Yeni klavyeli MacBook Pro, makas tipi mekanizma, rahat ve sessiz bir deneyim sunuyor. SD kart yuvası yer almayan bu cihazda 4 adet USB-C portları bulunuyor. Ülkemizde ise model iki farklı donanım seçenekleriyle satışta olacak.

16 İnç MacBook Pro Tanıtıldı

MacBook Air Modelleri Şimdi De Anakart Arızası ÇıkarıyorMacBook Air Modelleri Şimdi De Anakart Arızası Çıkarıyor

İki farklı modele sahip ülkemiz cihazlarının ilkinde 6 çekirdekli 9.nesil Intel Core i7 işlemcisini görüyoruz. 16 GB RAM belleğine sahip olan bu cihaz da 4 GB AMD Radeon Pro 5300M grafik birimi ve 512 GB SSD bulunuyor. Bu sürümün fiyatı ise 18.299 TL olarak belirlenmiş durumda. 21.449 TL’lik diğer versiyonda ise 8 çekirdekli 9.nesil Intel Core i9 işlemcisini görüyoruz. 16 GB RAM’e sahip olan bu model 4 GB AMD Radeon Pro 5500M grafik birimi ile geliyor. 1 TB SSD belleğinin de bulunduğunu belirtelim. Ancak modeli en üst seviye donanımlar ile özelleştirdiğimiz zaman fiyat bu sefer 52 bin TL seviyelerine kadar çıkabiliyor.

16 inçlik Retina ekranı 500 nit parlaklık sunuyor ve yüksek renk doğruluğuna sahip durumda. 3072 x 1920 piksel çözünürlüklü olan bu model 100 Wh piliyle geliyor ve 11 saate yakın bir deneyim sunuyor. Dolby Atmos destekli 6 hoparlöre sahip olan cihazın iki farklı renk seçeneği bulunuyor. Pro modelin grafik birimi ise Intel UHD Grafik 630 oluyor.


Macbook kullanıcılarının kameraları tehlikedeMacbook kullanıcılarının kameraları tehlikede
Apple bazı Macbook modellerini satıştan kaldırdıApple bazı Macbook modellerini satıştan kaldırdı

PAYLAŞ