150 bin kişiye eğitim amacıyla “Kodla Dönüştürelim” projesi başlıyor! - Haberler - indir.com

150 bin kişiye eğitim amacıyla “Kodla Dönüştürelim” projesi başlıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-11 14:47:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Türkiye’de 2016 yılı itibariyle faaliyetlerine başlayan Kodluyoruz girişimi Kodla Dönüştürelim projesiyle Türkiye’de 150 bin kişiye eğitim vermeyi amaçlıyor. Üstelik projeyi başarılı bir şekilde tamamlayan yaklaşık 4000 yazılımcıya da iş imkanı sağlanması hedefleniyor.

Kodluyoruz tarafından tanıtımı yapılan Kodla Dönüştürelim projesi, oldukça dikkat çekti. İşe yerleşim odaklı, topluluk ve mentor destekli, ücretsiz ve tamamen Türkçe eğitimlerin yer alacağı Kodla Dönüştürelim projesi, yazılım alanında kendini geliştirmek isteyen gençlere hitap ediyor. Bu alanda eğitimler ile birlikte mevcut bilgi birikimlerini daha da geliştirmek ya da yazılım alanında yeni bir kariyer planlayan kişilerin katılabileceği projede başvurular alınmaya başlandı.

Microsoft destekli eğitimlerde başvurular online olacak yapılacak

Kodluyoruz tarafından Microsoft destekli olarak başlatılan Kodla Dönüştürelim projesinde başvurular, Kodluyoruz internet sitesi üzerinden alınmaya başlandı. Online eğitimlerde zorlanan ve destek ihtiyacı duyan, yazılım alanında öğrenmeye nereden başlayacağını bilemeyen, kaliteli içeriklere ücretsiz bir şekilde ulaşmak isteyen ve eğitim sonrasında işe yerleştirme fırsatlarından yararlanmak isteyenlerin tercih edebileceği projede Patika.dev’den de destek alınıyor.





PAYLAŞ