15 Mayıs'tan itibaren WhatsApp sözleşmesini kabul etmeyenlere ne olacak? - Haberler - indir.com

15 Mayıs'tan itibaren WhatsApp sözleşmesini kabul etmeyenlere ne olacak?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-15 09:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olarak adından söz ettiren WhatsApp, yeniden tasarlanmış gizlilik sözleşmesini 15 Mayıs 2021 tarihinde hala kabul etmeyen kullanıcıları neler beklediğini açıkladı. Şirket, bu kullanıcıların hesaplarını silmeyeceğini kesin olarak belirtmiş olsa da kullanıcılar üzerinde adeta bezdirme politikası uygulayacak gibi gözüküyor. 

Facebook çatısı altında yer alan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yılın ilk aylarında hizmet koşullarında değişikliğe gittiğini açıklamasının ardından büyük eleştirilerin altında kaldı. Yeni gizlilik sözleşmesi koşullarını bu yılın ilk aylarında duyuran şirket, kullanıcılara bu güncellenen ilkeleri kabul etmeleri için bildirim göndermiş ve 8 Şubat'a kadar süre tanımıştı. Söz konusu bu şartları kabul etmeyenlerin belirtilen süre sona erdiğinde uygulamayı kullanamayacaklarını belirten mesajlaşma uygulaması, gelen tepkilerin ardından bu süreyi 15 Mayıs 2021 tarihine kadar uzattı. Şimdiyse şirket, bu tarihin ardından anlaşmayı kabul etmeyen kullanıcılara ne olacağını, ne gibi yaptırımlar uygulanacağını gösteren bir açıklamada bulundu. 

WhatsApp numara kaydetmeden mesaj nasıl gönderilir?WhatsApp numara kaydetmeden mesaj nasıl gönderilir?

WhatsApp, sözleşmeyi kabul etmeyenler bezdirilecek

WhatsApp, resmi web sitesi üzerinden yapmış olduğu duyuruda kullanıcıların yeni gizlilik politikasını kabul etmek için son günün 15 Mayıs yani yarın olduğunu belirtti. Fakat 15 Mayıs'ta anlık bir durum gerçekleşmeyecek ve kullanıcıların hesapları anında silinmeyecek. Bunun yerine ise 15 Mayıs tarihinden itibaren hala sözleşmeyi kabul etmeyenlerin WhatsApp uygulamasında yapacaklarına sınırlama getirilecek. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalara göre sözleşmeyi kabul etmeyenler, kabul edilmesi istenen bildirimle karşılaşmaya devam edecekler. Bir süre sonra da bu bildirim kalıcı bir şekilde gelecek ve kullanıcılar, ilk aşamada sohbet listelerine erişebilecekler. Fakat yine de gelen telefon ve videolu aramalara cevap vermeye devam edecekler. Bunun haricinde ise WhatsApp uygulamasında bir mesaj okumak, cevaplamak veya cevapsız çağrıyı geri aramak için bildirimler kullanılabilecek. 

Birkaç hafta devam edecek olan sınırlı kullanımının ardından kullanıcılar, gelen aramaları veya bildirimleri alamayacaklar. Ardından ise WhatsApp o kullanıcı için mesaj ve arama göndermeyi de durduracak. Sonuç olarak ise kullanıcılar için iki seçenek sunuluyor. İlki WhatsApp uygulamasını silip farklı bir uygulamaya geçmek, ikincisi ise WhatsApp'ın gizlilik anlaşmasını kabul etmek olacak. WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesi can sıkıcı olsa da kabul etmek için oldukça baskı yapılacak. 

 


WhatsApp silinen mesajlar özelliğini test ediyorWhatsApp silinen mesajlar özelliğini test ediyor
WhatsApp sesli mesajlar artık ön izlenebilir olacakWhatsApp sesli mesajlar artık ön izlenebilir olacak
WhatsApp üzerinden ödeme servisi Brezilya'da tekrar başladıWhatsApp üzerinden ödeme servisi Brezilya'da tekrar başladı

PAYLAŞ