15 dakikada Android telefonlara bakım nasıl yapılır? - Haberler - indir.com

15 dakikada Android telefonlara bakım nasıl yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-10 19:46:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Telefonunuzun mevcut performansı sizin için yeterli gelmiyorsa ve yeni yılda daha hızlı bir telefon istiyorsanız 15 dakikada Android telefonlara bakım nasıl yapılır rehberini takip ederek telefonunuzu daha iyi hale getirebilirsiniz. Basit görünen ve kolay bir şekilde yapabileceğiniz bu işlemler sayesinde telefonunuzdaki dağınıklığı ortadan kaldırabileceğiniz gibi çok daha fazla performans alma şansına sahip olabilirsiniz.

Google Yeni Kişisel Bakım Servisini DuyurduGoogle Yeni Kişisel Bakım Servisini Duyurdu

1. Adım: Gereksiz uygulamaları kaldırın (Gereken süre: 2 dakika)

Çoğu telefon kullanıcısı tarafından es geçilse de telefonlarda gereksiz uygulamalar sizin için ekstra zaman ve performans kaybı yaratacaktır. Önceden yüklenmiş olarak gelen uygulamalar ya da bir zamanlar indirdiğiniz ve daha sonra hiç kullanmadığınız programlar, telefonunuzda yer almayı hak etmiyor. Verimlilik odaklı çalışmak istiyorsanız, öncelikli olarak gereksiz uygulamaları telefonunuzdan kaldırmanız gerekir. Bir uygulama kaldırılamıyorsa, büyük olasılıkla cihazınıza önceden yüklenmiş olarak gelir ve telefonunuzun üreticisinin veya operatörünün izniyle sisteme eklenir. Yine de devre dışı bırakabilmeniz mümkün olacaktır. "Uygulamalar ve bildirimler" bölümünden "Devre Dışı Bırak" komutunu kullanabilirsiniz.

Telefonda yer nasıl açılır?

Adım 2: Batarya kullanımını ve arka plan kontrolünü ele alın (Gereken süre: 5 dakika)

Çok sık kullandığınız ya da ara ara kullandığınız uygulamalar arka planda sürekli çalışarak telefonunuzun verimliliğini tüketebilir. Bu tür durumlara karşın kişilerin önlem alması gerekmektedir. Batarya kullanımı ve arka plan kontrolünü ele alarak bu konuda ilk adımı atabilirsiniz.

Özellikle Facebook ve Instagram gibi sosyal ağları kullanıyorsanız, arka planda çalışan uygulamalara kesinlikle dikkat etmelisiniz. Yüksek pil kullanımı olan herhangi bir uygulamaya dokunun ve daha sonra etkin bir şekilde kullanmadığınızda etkinliğinin ne kadarının arka planda gerçekleştiğini kontrol edin. Bu uygulama arka planda gerçekten önemli olan bir şey yapıyor mu? Facebook, Twitter ya da diğer sosyal medya ve haber araçlarına gerçekten ihtiyacınız var mı? Bu tür uygulamalar için iki seçeneğiniz vardır: Arka plan etkinliğini devre dışı bırakmanın bir yolu olup olmadığını görmek için uygulamanın kendi ayarlarına bakın ya da Android'in kendi arka plan kısıtlama seçeneğini kullanın.

Adım 3: Can sıkıcı bildirimler (Gereken süre: 3 dakika)

Bu bölümde ise telefon kullanım sırasında daha fazla odaklanmanızı ve gereksiz bildirimlerin ekranda yer almamasını sağlayabilirsiniz. Performans noktasında yine size iyileştirmeler sunacak olan bildirim ayarlamaları, dikkat dağınıklığını da ortadan kaldıracak. Android cihazınızda görünen tüm bildirimleri ilk olarak düşünün ve bunların hangilerinin sizin için yararlı olduğunu gözden geçirin.

Sistem ayarlarınızın Uygulamalar ve Bildirimler bölümüne geri dönün ve "Bildirimler" etiketli satıra dokunun. Burada, telefonunuza yüklenen herhangi bir uygulamayı seçebilir ve ardından uyarıları sistem düzeyinde kapatmak için "Bildirimler" veya "Uygulama bildirimleri" etiketli satırı seçebilirsiniz.

Adım 4: Depolama alanınızı temizleyin (Gereken süre: 3 dakika)

Bu bölümde ise yerel depolama alanının kontrolünü ele almanız gerekir. Özellikle telefonunuza alan kazandırmak ve rahat bir şekilde çalışmak için depolama alanınızı kontrol altına almanız önemlidir. Bu aynı zamanda telefonunuzun daha sorunsuz çalışmasına yardımcı olacaktır.

Fotoğraflarınız için Google'ın servislerini kullanarak telefonunuzda fotoğrafların yer kaplaması önleyebilirsiniz. Aynı zamanda yine Google Files uygulamasını kullanarak önemsiz dosyalardan ve kopya içeriklerden kurtulabilirsiniz. Üstelik bu uygulamalarda tek bir tıklama ile tüm bu işlemleri otomatik bir şekilde yapabiliyor olmanız sizin için zamandan kurtaracaktır.

Adım 5: Ana ekranınıza çeki düzen verin (Gereken süre: 2 dakika)

Düzenli bir ana ekran, en çok kullandığınız öğelere daha hızlı ve daha kolay bir şekilde girmenizi sağlar. Bu düzenle ana ekranınıza da son olarak göz atabilirsiniz.


İlgili uygulamalar
Apple Store Bakıma Girdi ve Yeni Ürünler GeliyorApple Store Bakıma Girdi ve Yeni Ürünler Geliyor
Android İçin Bakım Zamanı!Android İçin Bakım Zamanı!

PAYLAŞ