128 TB boyutlu MicroSD kartlar geliyor! - Haberler - indir.com

128 TB boyutlu MicroSD kartlar geliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-28 13:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Geliştirilen bu teknolojide fiziksel olarak küçücük bir yer kaplayan fakat depolama alanı olarak 128 Terabayt boyutuna kadar çıkacak olan MicroSD'ler duyuruldu. Günümüzde o kadar çok depolama alanını dolduruyoruz ki resimler, müzikler, videolar, oyunlar çeşitli dosyalar ve ya işletim sistemimizin kapladığı alanlar depolama alanımızı bitiriyor. Günlük olarak çekilen selfieler, indirilen müzikler o kadar fazla alan kaybı yaşatıyor ki istediğimiz bazı verileri silmek zorunda ve ya yeni bir depolama birimi almak zorunda kalıyoruz. Bu konu üzerinde çok çalışılmış olsa da yine de bize yetmeyebiliyor. Özellikle telefonlarımızda WhatsApp medyaları ve sosyal medyaya attığımız paylaşımlar nedeniyle telefon firmaları, çıkarttığı cihazların kişisel kullanıma bağlı olarak farklı depolama alanları olan seçenekler sunuyor.

128 Terabayt'lık MicroSD kartlar

Farklı cihazlarda depolama seçenekleri olsa dahi bir süre sonra dolmaya başlıyor. MicroSD kart desteği olan cihazlar bile dolmaya başlıyor. Sürekli fotoğraf çekmek, video indirmek, müzik indirmek depolama alanlarımızı tüketiyor. Fiziksel olarak çok az yer kaplayan MicroSD kartların günümüzde 256 GB boyutunda modelleri var. Bunlar bile bize yetmiyor. Bu konuda çalışma yapan şirket bu ihtiyacımızı muhtemelen çözecek bir MicroSD geliştiriyor. Bu kart 128 terabaytlık bir depolama alanına sahip olacak. Fiziksel olarak diğer MicroSD kartlarıyla aynı boyuta sahip olacak olan bu devasa depolama birimine yaklaşık olarak 25.000 HD film sığdırabilirsiniz. 256 milyon fotoğraf ve mp3 formatında 25.6 milyon müzik yükleyebilirsiniz. Hatta ünlü müzik platformu olan Spotify'ın devasa arşivine bu MicroSD karttan iki adet alırsanız 35 milyonluk dev arşivi bu kartlara sığdırabilirsiniz.

Tabi bu MicroSD'ler sadece telefonlarda kullanılmıyor. Örneğin dijital kameralarda, canlı yayın araçlarında, GoPro kullanımında ve kask kameralarında kullanılıyor. Daha birçok alanda kullanılan bu MicroSD kartlar çıktığında depolama alanında bizi oldukça rahatlatacak gibi.





PAYLAŞ