11.Nesil Intel işlemciler Mart'ta geliyor - Haberler - indir.com

11.Nesil Intel işlemciler Mart'ta geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-04 21:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi MSI, Intel’ın 11.nesil işlemci serisi olan Rocket Lake serisinin Mart ayının sonlarında çıkacağını söylerken, bazı kartlarına ise 11.nesil desteği getirmeye hazırlanıyor. İşlemci pazarında büyük bir pay sahibi olan Intel, yeni nesil işlemcileri olan Rocket Lake serisinin üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor. Bu serinin çıkışı olarak 2021’in ilk çeyreği işaret edilirken, Güney Kore kaynaklı bir forum sitesinde resmi MSI hesabından gerçekleştirilen bir paylaşım, işlemcinin çıkış tarihini de doğrulamış oluyor. Twitter üzerinden bir kullanıcı söz konusu gönderiyi paylaşırken, Videocardz tarafından yapılan paylaşımı da doğrulamış oldu.

MSI’dan yeni işlemci için açıklama

İlk 5G Intel Evo dizüstü Samsung Galaxy Book Flex 5G de geldiİlk 5G Intel Evo dizüstü Samsung Galaxy Book Flex 5G de geldi

Bu noktada MSI yaptığı paylaşımda;

"Merhaba, 

MSI - CS Geliştirme Müşteri Merkezi

Şu anda, H410, B460 ve Z490 gibi Intel 10. nesil kartları Intel 11. nesil işlemciler için güncellenecek, ve Z490 da ilk güncellenecek anakart olacak.

Intel 11. nesil CPU'ların çıkışı Mart ayının sonu olarak planlandı ve (kartlar) Mart ayındaki çıkıştan önce birer birer güncellenecek."

Sözlerini dile getiriyor. Intel’ın 11.nesil işlemcileri olan Rocket Lake serisinde Cypress Cove çekirdek mimarisini kullanacak olan bu işlemci, işe parçacığı performansını geliştirmeye odaklanıyor. Intel yeni nesilde tek iş parçacığı alanında ise liderliği geri almayı ve bu sayede AMD’nin Ryzen 5000 serisini geçmeyi hedefliyor. Ancak bu noktada AMD’nin rakibine göre çekirdek sayısı noktasında avantajlı olduğu da gözüküyor. AMD, AM4 soketinde 16 çekirdek desteğine sahip durumda. Intel’in ise Rocket Lake serisinde 8 çekirdeğe kadar çıkabilmesi düşünülüyor.

Rocket Lake işlemciler şuan kullanılan 400 serisi LGA 1200 anakartları, doğru BIOS ayarlarıyla kullanıldığında destekliyor. Intel’ın yeni nesil 500 serisi LGA 1200 anakartları yakın zamanda yeni işlemciler ile beraber piyasaya sürülmesi bekleniyor. AMD ve Intel arasında rekabet devam ederken, iki şirket de farklı yöntemler ile işlemci noktasında daha iyi olmayı hedefliyor.  


Intel NAND flash bellek departmanı için SK Hynix ile anlaştıIntel NAND flash bellek departmanı için SK Hynix ile anlaştı
AMD'den NVIDIA ve Intel hakkında şaşırtan adımAMD'den NVIDIA ve Intel hakkında şaşırtan adım

PAYLAŞ